Filip Chudý Rôzne

Pozor, nastala zmena! Kedy sa po novom z Považskej do Púchova nedostaneme?

Uzávierka cesty medzi Považskou Bystricou a Púchovom dostala oproti pôvodným plánom nový termín. Aký a prečo sa tak stalo?

Ilustračný obrázok k článku Pozor, nastala zmena! Kedy sa po novom z Považskej do Púchova nedostaneme?
Zdroj: TASR

Kvôli modernizácii železničnej trate Púchov – Považská Teplá prebiehajú na ceste II/507 medzi Považskou Bystricou a Púchovom v katastrálnom území obce Nimnica, konkrétne v úseku pri Vodnej nádrži Nosice, už od polovice februára čiastočné uzávierky danej cesty. Ako sme vás už informovali, chystajú sa aj úplné uzávierky, konkrétne ich má byť päť.

Termín prvej úplnej uzávierky bol pôvodne stanovený na uplynulý víkend, čiže od piatka 24. marca do pondelka 27. marca. Následne sa posunul o týždeň neskôr a mal byť počas blížiaceho sa víkendu, ale ani tento termín už neplatí. Združenie Nimnica, ktoré realizuje I. etapu modernizácie železničnej trate Púchov – Žilina pre rýchlosť do 160 km/h, informovalo, že nastala ďalšia zmena prvého termínu úplnej uzávierky cesty II/507 v spomínanom úseku.

„Prvá úplná uzávierka prebehne od piatka 7. apríla 23:00 do pondelka 10. apríla 5:00. Posun prvého termínu nastal z dôvodu zlej geodézie svahu nad cestou II/507 a následného zabezpečenia, aby nebola ohrozená premávka na spomínanej komunikácii,“ uviedlo Združenie Nimnica.

Ako ďalej informovalo, zvyšné termíny zostávajú v platnosti. Druhá uzávierka prebehne od 21. apríla do 24. apríla, tretia od 5. mája do 8. mája, štvrtá od 19. mája do 22. mája a piata od 2. júna do 5. júna. Uzávierky prebehnú cez spomínané termíny vždy od piatka 23:00 do pondelka o 5:00. Obchádzková trasa bude vedená po ceste I/61 cez obce Sverepec a Beluša.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Chystáte sa na cesty? Deň, kedy na nich v Považskej a okolí budú muži zákona

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM