Filip Chudý Rôzne

Poznáme názvy možných nových ulíc v Považskej: Rozhodnú o nich obyvatelia! FOTO

Na známom považskobystrickom sídlisku môže prísť k pomenovaniu ulíc, o čom rozhodnú samotní obyvatelia. Ako by sa tie ulice mohli volať?

Ilustračný obrázok k článku Poznáme názvy možných nových ulíc v Považskej: Rozhodnú o nich obyvatelia! FOTO
15
Galéria

Ako sme vás už informovali, považskobystrické sídlisko Dedovec za účelom zlepšenia orientácie občanov by sa mohlo dočkať pomenovania názvu svojich ulíc. Návrh projektu predložil Pavel Smatana, člen Výboru mestskej časti (VMČ) Lány. Rozhodovať o tom, či sa ulice na tomto sídlisku pomenujú, alebo nepomenujú, o tom rozhodnú samotní obyvatelia Dedovca anketou, ktorá prebehne v apríli.

Ako nás informoval Pavel Smatana, práve tento týždeň by mali ísť anketové lístky do tlače a následne budú doručené obyvateľom Dedovca za pomoci pracovníkov mesta. V tejto fáze možného pomenovania ulíc ide len o Dedovec I a II, čiže ľavú stranu tohto sídliska. Pravá strana by sa dostala na rad až vtedy, ak by ľudia na Dedovci prejavili o pomenovanie ulíc záujem, resp. prvá anketa dopadla úspešne.

„Názvy ulíc vychádzajú z pôvodných geografických názvov územia pred výstavbou sídliska podľa katastrálnych máp. Navrhované názvy šiestich ulíc sú V medziach, Pod hájom, Kračina, V brehu, Na kline a Na jarku,“ uviedol Pavel Smatana.

Ako ďalej doplnil, nechceli tie ulice po niekom pomenovať, hoci boli aj také návrhy, ale zachovali pôvodné názvy, ktoré si hlavne starší obyvatelia tohto sídliska pamätajú a niektorí ich dodnes nimi neoficiálne označujú.

V prvej etape zisťovania sa VMČ Lány obracia pomocou ankety na občanov o vyjadrenie názoru na pomenovanie, ktoré následne bude vyžadovať i úpravu osobných dokladov obyvateľov žijúcich v uvedenej lokalite. Anketové lístky budú môcť obyvatelia Dedovca vložiť do označenej kovovej skrine umiestnenej na zbernom dvore pri vstupe do sídliska, v termíne do 30. apríla. „Úspešnosť alebo neúspešnosť bude hodnotená pri zapojení viac ako 60% z vydaných lístkov vložených do skrinky, resp. kladného vyjadrenia obyvateľov Dedovca, ako i súhlasu s návrhmi ulíc,“ doplnil Smatana s tým, lístky budú priebežne vyberať a následne to vyhodnotia na májovom zasadnutí VMČ Lány.

Možné názvy ulíc na Dedovci: Takto by to malo vyzerať
15
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk/Google maps

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Zaujímavé nové čísla z nášho okresu: Priemerné platy v jednotlivých odvetviach

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM