Filip Chudý Rôzne

Pozitívne zistenie z Považskej Bystrice: Pôrodov viac, pohrebov menej

V minulom roku v našom meste stúpol počet pôrodov a klesol počet pohrebov. Aké presné štatistické údaje prezradili z radnice?

Ilustračný obrázok k článku Pozitívne zistenie z Považskej Bystrice: Pôrodov viac, pohrebov menej
Zdroj: Dnes24.sk

Matričný úrad v Považskej Bystrici zabezpečuje matričné služby nielen pre obyvateľov mesta a jeho časti, ale aj pre štyri obce – Sverepec, Kostolec, Záskalie a Vrchteplá. Ako sme už informovali, v roku 2018 sa v považskobys­trickom matričnom obvode narodilo 1193 novorodencov, čo je v porovnaní s rokom 2017 o päť viac. Ako však upozornila hovorkyňa nášho mesta Iveta Pagáč Kováčiková, údaje pre Považskú Bystricu sa stále kompletizujú.

Neustále totiž dostávajú na úrad oznámenia o narodených deťoch. „Sú to tie, ktoré sa narodili matkám s trvalým pobytov v Považskej Bystrici v iných pôrodniciach na Slovensku. Čo sa týka úmrtí, rovnako dostávame oznámenie v prípade obyvateľov s trvalým pobytov v našom meste, ktorí zomreli mimo matričný obvod,“ vysvetlila Daniela Bubáková, vedúca odboru organizačného na našej radnici.

„Vlani bolo v našom matričnom obvode spolu 856 úmrtí, čo je o 78 menej ako v roku 2017. Z celkového počtu bolo 430 mužov, čo je o 42 menej a 426 žien, čo je o 36 menej v porovnaní s rokom 2017,“ povedala hovorkyňa Považskej Bystrice.

Z toho v našom meste bolo 851 úmrtí, v Záskalí jedno a po dve v Kostolci a vo Sverepci.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM