Filip Chudý Rôzne

Pozitívna správa o Považskej Bystrici: Prečo bolo viac radosti ako smútku?

Podľa najnovších štatistík bolo v minulom roku v našom meste viac radosti ako smútku. Z akého dôvodu?

Ilustračný obrázok k článku Pozitívna správa o Považskej Bystrici: Prečo bolo viac radosti ako smútku?
Zdroj: TASR

Matričný úrad v Považskej Bystrici zabezpečuje matričné služby nielen pre obyvateľov mesta a jeho častí, ale aj pre štyri obce – Sverepec, Kostolec, Záskalie a Vrchteplá. Ako sme už informovali, v roku 2016 sa v matričnom obvode Považská Bystrica narodilo 1102 novorodencov, čo je v porovnaní s rokom 2015 o 79 viac. Chlapcov bolo 584 (viac o 60) a dievčat 518 (viac o 19).

No počet obyvateľov ovplyvňujú nielen narodenia, ale aj úmrtia. Tých bolo vlani spolu 758, čo je o 34 viac ako v roku 2015. Z toho v Považskej Bystrici zomrelo 751 obyvateľov, v Kostolci jeden, vo Vrchteplej, v Záskalí a vo Sverepci dvaja. Z celkového počtu bolo 379 mužov, čo je o šesť viac a 379 žien, čo je o 28 viac v porovnaní s rokom 2015.

Ako informovali z radnice, čo sa týka údajov pre Považskú Bystricu, tie sa stále kompletizujú. Ale už na prvý pohľad je zo štatistík jasné, že v minulom roku sa v našom meste viac ľudia radovali z nových prírastkov do rodín, ako trúchlili za tými, ktorí ich navždy opustili.

„Neustále dostávame na úrad oznámenia o narodených deťoch. Sú to tie, ktoré sa narodili matkám s trvalým pobytov v Považskej Bystrici v iných pôrodniciach na Slovensku. Z doterajších údajov môžeme konštatovať, že sa narodilo 426 novorodencov (o 12 viac ako v roku 2015, pozn.), z toho 222 chlapcov a 204 dievčat,“ prezradila Daniela Bubáková, vedúca Odboru organizačného na mestskom úrade.

Ako vysvetlila, podobná situácia je aj čo sa týka úmrtí. „Tu rovnako dostávame oznámenie v prípade obyvateľov s trvalým pobytov v našom meste, ktorí zomreli mimo matričný obvod. V súčasnosti máme informáciu, že počet úmrtí obyvateľov s trvalým pobytom v meste Považská Bystrica bol 342 (o 17 viac ako v r. 2015, pozn.), z toho 177 mužov a 165 žien,“ doplnila Daniela Bubáková.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Dedovec čaká zmena: Považská Bystrica sa zrejme dočká šiestich nových ulíc

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM