Filip Chudý Krimi

Požiar v okrese Považská Bystrica: Z kotolne a garáže sa silno dymilo

Považskobystrickí hasiči mali prácu. S pomocou dobrovolných hasičov z Udiče likvidovali požiar v priestore kotolne rodinného domu v Prosnom.

Ilustračný obrázok k článku Požiar v okrese Považská Bystrica: Z kotolne a garáže sa silno dymilo
Zdroj: TASR/Miroslav Košírer

V udičskej miestnej časti Prosné bol ohlásený požiar rodinného domu. Informovalo o tom na webe Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Trenčíne s tým, že na miesto udalosti boli vyslaní piati príslušníci hasiči z Považskej Bystrice s dvomi zásahovými vozidlami.

„Po príchode hasičov na ohlásené miesto bolo zistené, že ide o požiar palivového dreva uskladneného v kotolni rodinného domu. Priestory kotolne aj priľahlej garáže boli silno zadymené,“ opísali.

Profesionálni hasiči zasahujúci v dýchacích prístrojoch vnikli do postihnutých priestorov a za účelom likvidácie požiaru a ochladzovania požiariska nasadili jeden hasebný prúd. „Následne vykonali odvetranie postihnutých priestorov a postupne s dobrovoľnými hasičmi z Udiče vynášali požiarom zasiahnuté drevo von, kde bolo postupne dohášané,“ doplnili.

Na záver hasiči pomocou termovíznej kamery celé požiarisko skontrolovali, po čom miesto udalosti odovzdali majiteľovi. „Pri udalosti sa nikto nezranil. Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania,“ dodali k víkendovému požiaru.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM