Filip Chudý Krimi

Požiar na diaľnici pri Považskej: Čo sa tam stalo tentokrát?

V priebehu dvoch týždňov museli považskobystrickí hasiči zasahovať na rovnakom kilometri diaľnice prechádzajúcej cez naše mesto. Čo sa stalo tentoraz?

Ilustračný obrázok k článku Požiar na diaľnici pri Považskej: Čo sa tam stalo tentokrát?
Zdroj: HaZZ v Trenčíne

Ako informoval hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trenčíne Marián Petrík, v utorok 10. októbra po 7:00 bol ohlásený požiar nákladného motorového vozidla, ku ktorému došlo na 165 km diaľnice D1 v katastri mesta Považská Bystrica, v smere na Bratislavu. Presne v tomto kilometri diaľnice horela dodávka aj pred dvoma týždňami (26. septembra), len vtedy to bolo v opačnom smere.

„Na zásah boli vyslaní štyria príslušníci HaZZ z Považskej Bystrice s technikou AHZS MB Vario a CAS 30 Iveco Trakker. Po príchode hasičov na miesto udalosti bolo zistené, že postihnuté vozidlo sa nachádza na krajnici diaľnice, pričom z motorovej časti a čiastočne aj kabíny vodiča sa šíril hustý dym, ktorý sa pomocou hasiacého prístroja pokúšal uhasiť vodič nákladiaka,“ opísal Petrík.

Ako ďalej uviedol, hasiči z Považskej Bystrice zasahujúci v dýchacích prístrojoch zabezpečili miesto udalosti a na likvidáciu požiaru nasadili jeden hasebný prúd za súčasného ochladzovania kabíny vodiča. „Následne postihnuté vozidlo skontrolovali prostredníctvom termovíznej kamery a miesto udalosti odovzdali príslušníkom polície. Pri udalosti sa nikto nezranil. Príčina vzniku požiaru je v štádiu vyšetrovania,“ dodal hovorca HaZZ v Trenčíne.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považskobystri­čanka Veronika (24) zastavená na Kukučínke: Dievča si doprialo…

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM