Filip Chudý Hádzaná

Považskú čaká boj o prvé miesto: Uviedol sa aj mladý talent! VIDEO a FOTO

Úspešný vstup do novej sezóny podčiarkli naši hádzanári ďalším víťazstvom, po ktorom poskočili v tabuľke. Navyše vytiahli na scénu nové meno.

Ilustračný obrázok k článku Považskú čaká boj o prvé miesto: Uviedol sa aj mladý talent! VIDEO a FOTO
11
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová

September sa hádzanárom MŠK Považská Bystrica vydaril. Veď počas neho zaváhali len na pôde v plnej sile hrajúceho Prešova. Inak boli ako muzikanti, vyhrávali všade, kam prišli… Potvrdili to aj proti nováčikovi z Piešťan, ktorý je príjemným oživením extraligy. Lenže naši hádzanári mu ani len nedovolili myslieť na bodový zisk. Vyhrávali od prvej do záverečnej minúty, pričom už pred polčasom viedli o desať gólov. „Po dvoch nie veľmi presvedčivých výkonoch, aj keď sme tie zápasy vyhrali, sme teraz chceli už od úvodu ísť do toho naplno, čo sa podarilo. Obrane sa darilo, k čomu som sa snažil pomôcť, pričom najväčší boj sme zvádzali s brankárom Michalom Melušom,“ povedal domáci brankár Ladislav Kovačin, ktorý veľkou mierou pomohol k výhre 32:26.

„Som rád, že sme porazili skúsené družstvo Piešťan. Nastúpili sme koncentrovaní a od úvodu tam bola agresivita v obrane a za ňou výborný Kovačin. Prvý polčas dal základ výsledku, po zmene strán dostali šancu aj ďalší hráči, čo je pozitívne a celkovo môžeme byť spokojní,“ vyjadril sa považskobystrický tréner Václav Straka.

Toho tešilo, že septembrový program v extralige sme zvládli, no teraz nás čaká ťažký dvojzápas Šaľa vonku a Topoľčany doma, čo budú vážnejší súperi, preto dúfa, že pôjdu do týchto stretnutí v plnom zdraví. Náš piatkový duel v Šali bude navyše priamym súbojom o prvé miesto v tabuľke, keďže za lídrom súťaže zaostávame iba o dva body. Na najbližší dvojzápas sa pozrel aj Kovačin: „To budú súperi z iného súdka. Sú to naši priami konkurenti o play-off, čiže uvidíme, čo proti nim ukážeme. Osobne sa cítim dobre, aj keď viem, že môžem chytať ešte lepšie. Verím, že tento víťazný zápas nás herne naštartoval do najbližších bojov.“

Hosťujúci tréner Martin Nedorost pochválil svojho brankára Meluša. „Inak sa mi ťažko hodnotí zápas, v ktorom nám v prvom polčase nevyšlo prakticky nič. Domácim sme dovolili hrať na rýchle protiútoky, dávali nám ľahké góly, neubránili sme ani Šimona Macháča na pivote. Keď Považská Bystrica utečie na osem gólov, už si to svojou kvalitou vie ustrážiť. Po zmene strán sme trochu zlepšili hru, keď sme sa začali vracať do obrany a výsledok sme ešte lichotivo skorigovali,“ uviedol tréner nováčika s tým, že v jeho očiach patrí Považská Bystrica do prvej trojky.

Sobotné stretnutie ale prinieslo viac považskobystrických pozitív. Macháč oslávil víkendové 25. narodeniny 11 gólmi, čím si upevnil pozíciu najlepšieho strelca súťaže. Strelecky sa navyše presadil každý náš hráč z poľa. A na zápas s Piešťanmi určite nezabudne 17-ročný Andrej Sloboda. Ten totiž v drese MŠK nastúpil na prvé extraligové minúty, keďže počas stretnutia v Bratislave, kedy bol prvýkrát na zápasovej súpiske, priestor ešte nedostal. „Aďo si svojím prístupom a výkonmi pýta miesto v zostave. Samozrejme, má to ťažké, keďže na jeho pozíciu je konkurencia Valla s Gardianom, ale teraz na ihrisku ukázal, že potenciál má,“ povedal na jeho adresu Straka.

Zdroj: Dnes24.sk

Naša mladá stredná spojka navyše zaznamenala aj svoj prvý extraligový gól, keď zo sedemmetrového hodu upravila na 30:22. A spoluhráči to mladíkovi hneď spočítali, keďže 30. gól je v našej kabíne vždy o niečo viac sledovaný… Keď k tomu pripočítame fakt, že išlo o jeho premiérovú seniorskú trefu a ešte aj Sloboda išiel na pozápasový rozhovor s médiami, je hneď jasné, kto bude zabezpečovať v týchto dňoch pitný režim v kabíne MŠK…

„Viem, čo ma čaká, začalo to tým, že som dostal po chrbte po zápase. Ale som rád, že som mohol hrať proti kvalitnému súperovi a ešte ma aj chalani pustili k sedmičke, z ktorej mi to tam padlo. V úvode som bol veľmi nervózny, bál som sa čokoľvek urobiť a len som odhadzoval lopty. Ale postupom času to zo mňa opadlo a cítil som sa lepšie na ihrisku. K tomu mi pomohli aj spoluhráči, ktorí ma povzbudili, aby som hral svoju hru, čo mi pomohlo,“ prezradil Sloboda, ktorý podľa vlastných slov pocítil výrazný rozdiel medzi dorastom a mužmi.

Zdroj: Dnes24.sk

MŠK Považská Bystrica – MHK Piešťany 32:26 (17:8)

MŠK: Kovačin, Dobroň – Pupík 3, Macháč 11/2, Sloboda 1/1, Bystrický 2, Ivanicja 3, Kardoš 1, Jurák 3, Tumidalský 1, Briatka 2/2, Vallo 1, Gardian 1, Kozák 3
MHK: Kapša, Meluš, Šantavý – Minarovský 2, Bočkay 2, Laho 9, Szapu 2, Polakovič 6/1, Majerník 3, Kotula 1, Macek, Stano, Halo 1, Jaššo

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Považská prevýšila nebezpečného nováčika z Piešťan: Zábery z presvedčivej výhry
11
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM