Filip Chudý Rôzne

Považskú a Púchov spojila nová a najkratšia cesta: Kto dostal na ňu zákaz? FOTO

Susedné mestá si budú ešte bližšie, pričom ich delia už len čosi vyše dva kilometre. Túto cestu však radšej ešte nepoužívajte.

Ilustračný obrázok k článku Považskú a Púchov spojila nová a najkratšia cesta: Kto dostal na ňu zákaz? FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Považskú Bystricu a Púchov spája nová cestná komunikácia, ktorá je najkratšia medzi oboma mestami. Vzdialenosť medzi považskobystrickou mestskou časťou Milochov a púchovskou časťou Nosice je od značky po značku iba 2,2 kilometra. Nová cesta motoristom slúži od stredy 15. decembra, pričom dĺžka otvoreného úseku je 6,6 km.

Prehľadá cesta

Je na ľavom brehu Vodného diela Nosice, pričom jej výhodou je to, že keďže vedie po bývalej železničnej trati, ide o prehľadnú cestu bez výraznejších zákrut. A hoci pôjde o cestu tretej triedy, mala by byť bezpečnejšia ako stará cesta druhej triedy, ktorá vedie po opačnom brehu.

Ponúka aj zaujímavé pohľady, keďže ide popri bývalých železničných staniciach Milochov a Nosice, kde sú už pripravené autobusové zálivy. Prechádza aj v tesnej blízkosti priehrady.

Nevýhodou je to, že stále nie je dokončený úsek pod hornou časťou Milochova, kde motoristov výrazne zdržujú semafory. Preto sa tadiaľ ešte neodporúča ísť.

Správy z Považia

Zákaz kamiónom

„V budúcom roku v lete chce konzorcium, ktoré modernizuje železničný úsek Púchov – Považská Teplá, odovzdať zvyšnú časť cesty. Nasledovať bude usporiadanie cestnej infraštruktúry medzi Železnicami Slovenskej republiky (ŽSR), Trenčianskym samosprávnym krajom (TSK) a mestami Púchov a Považská Bystrica,“ ozrejmil župan Jaroslav Baška.

Na novej ceste je päť zrekonštruovaných mostov, 13 pôvodných a štyri nové priepusty. V rámci úseku vybudovali aj dva oporné múry z gabiónov v dĺžke 65 a 177 metrov. Parametrami ide o budúcu cestu tretej triedy, tranzit kamiónovej dopravy po nej je zakázaný, využívať ju budú predovšetkým pre osobné automobily.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Takto nová cesta vyzerá.

OBRAZOM: Nová cesta medzi Považskou Bystricou a Púchovom
15
Galéria

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM