Filip Chudý Rôzne

Považskou sa šíria hoaxy o koronavíruse: Odborníci o výsledkoch testov

Aj medzi Považskobystričanmi sa na internete šíria rôzne nepotvrdené správy a výskyte koronavírusu v našom meste a okolí. Situácia je takáto.

Ilustračný obrázok k článku Považskou sa šíria hoaxy o koronavíruse: Odborníci o výsledkoch testov
Zdroj: TASR

Svetom internetu sa v ostatných dňoch šírili rôzne informácie o koronavíruse v Považskej Bystrici. Jedna „zaručená“ správa hovorila, „že vraj ho má sestrička v považskobys­trickej nemocnici“, druhá poukazovala na „problém v nemenovanom reštauračnom zariadení“, ďalší zas spomínali, že „ho má niekto v Domaniži alebo na SNP“ a pod.

Zatiaľ bez

Oslovili sme preto kompetentnú organizáciu v našom meste, ktorou je Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Považskej Bystrici, s otázkou, či sa vyskytol na území v ich pôsobnosti prípad tohto ochorenia.

„V pôsobnosti RÚVZ so sídlom v Považskej Bystrici (okr. Púchov, Ilava, Považská Bystrica) nebol doteraz potvrdený prípad ochorenia COVID-19,“ informovala v pondelok 16. marca zástupkyňa regionálnej hygieničky Zuzana Kopšíková.

Regionálna hygienička Renata Beníková krízový štáb mesta v pondelok informovala, že z regiónu sa doteraz testovalo pätnásť osôb. „V súčasnosti čakáme na výsledky štyroch, ostatné boli všetky negatívne,“ poznamenala.

Na Považí už áno

V sobotu 14. marca bol oficiálne potvrdený pozitívny prípad muža z okresu Bytča. V pondelok 16. marca išlo o potvrdený prípad z Trenčína, priblížila hovorkyňa rezortu zdravotníctva Zuzana Eliášová.

Na Považí sa teda prípady už vyskytli, ale nie v našom okrese či meste. Preto si treba dávať pozor, čomu budete na internete veriť. Treba čítať len overené informácie a nie hoaxy.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Koronavírus na Slovensku
31
Galéria
Zdroj: TASR

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM