Filip Chudý Rôzne

Považskou sa šíri vôňa asfaltu: Opravy sa týkajú týchto mestských častí, FOTO

V šiestich považskobystrických mestských častiach sa počas leta robí na oprave častí niektorých ciest. Ide o tieto.

Ilustračný obrázok k článku Považskou sa šíri vôňa asfaltu: Opravy sa týkajú týchto mestských častí, FOTO
9
Galéria
Zdroj: Mesto Považská Bystrica

Počas leta sa pristupuje k obnove komunikácií najmä v prímestských častiach Považskej Bystrice. Informovala o tom hovorkyňa mesta Iveta Pagáč Kováčiková s tým, že celkové financie na ich obnovu a opravu si vyžiadali investíciu takmer 204 000 eur.

V Hornom Moštenci sa podľa jej slov vynovilo viac ako 2200 m² komunikácií. „Investícia tu bola potrebná, nakoľko bola cesta zničená z pokládky kanalizácie,“ doplnila považskobystrická hovorkyňa.

Ako ďalej uviedla, v Dolnom Moštenci sa obnovila komunikácia k poľnohospodár­skemu družstvu v rozpätí viac ako 1100 m². „V tejto časti bola cesta len z kamennej drte, dnes sa občania môžu tešiť z novej asfaltky,“ ozrejmila. Malo by ísť o cestu širokú cca 3,5 m.

V Zemianskom Kvašove sa realizovala rekonštrukcia dvoch komunikácií. „Kamenná drť na komunikácií za potokom sa vymenila za nový asfalt. Okrem toho sa obnovila aj komunikácia smerom k cintorínu, ktorá bola vo veľmi zlom stave. Taktiež sa tu vybudovala plocha pre parkovanie automobilov,“ konštatovala Pagáč Kováčiková.

Podľa jej slov sa v Podmaníne nadviazalo na práce z minulých rokov a novým asfaltom sa potiahla zničená komunikácia popred cintorín, išlo o cca 260 m.

„V Praznove sa aktuálne realizuje obnova dvoch komunikácií v celkovej dĺžke asi 200 m. V Šebešťanovej sa obnovila cesta (asi 250 m), ktorá slúži najmä ako spojnica pri škôlke, v rámci prác sa zdvíhali poklopy, vyrovnával starý asfalt a vytvárala vrstva nového,“ dodala.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Pozrite si foto z opráv z jednotlivých mestských častí.

V šiestich považskobystrických mestských častiach sa opravovali úseky ciest
9
Galéria
Zdroj: Mesto Považská Bystrica
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM