Filip Chudý Samospráva Rôzne

Považskobystrickým viceprimátorom zmenili úväzok: Janas im určil takéto platy

Pracovný úväzok viceprimátorov nášho mesta Petra Máťoša a Jána Panáka sa zmenil. Primátor Karol Janas im určil nasledovné platy.

Ilustračný obrázok k článku Považskobystrickým viceprimátorom zmenili úväzok: Janas im určil takéto platy
Zdroj: Dnes24.sk/Mesto PB

Na decembrovom Mestskom zastupiteľstve v Považskej Bystrici oznámil primátor mesta Karol Janas (SMER-SD, SNS, SZ) mená viceprimátorov na nové funkčné obdobie. Prvým viceprimátorom sa stal Peter Máťoš (KDH), druhým Ján Panák (SMER-SD, SNS, SZ). Mesto vtedy informovalo, že viceprimátori budú rovnako ako aj v predchádzajúcom volebnom období pracovať na polovičný úväzok. „Spočiatku budú obaja viceprimátori pracovať na 50 percent a uvidíme či to bude pre ich činnosť a intenzitu práce stačiť,“ vyjadril sa vtedy Janas.

Už však prišlo k zmene. Na stránke nášho mesta sa totiž píše, že úväzok výkonu funkcie oboch viceprimátorov je 80 %. „Zmena úväzku platí od 1. marca 2019,“ uviedla hovorkyňa mesta Iveta Pagáč Kováčiková.

Zmenil sa tiež ich plat. Predtým brali 1608 eur mesačne, po novom je to 2700 eur mesačne pre každého. „S účinnosťou od 1. marca 2019 určil primátor mesta zástupcom primátora dlhodobo uvoľneným zo zamestnania na výkon funkcie zástupcu primátora podľa vecnej a časovej náročnosti výkonu funkcie plat vo výške 2700 eur,“ znie informácia na stránke mesta.

Úväzok sa bude podľa slov hovorkyne meniť viceprimátorom pravidelne podľa množstva práce, ktorú vykonávajú. „Momentálne majú oveľa väčší rozsah prác ako bývalo v minulosti zvykom. Nad rámec pôvodných a zo zákona vyplývajúcich úloh a povinností viceprimátorov dostal viceprimátor Máťoš na starosť rekonštrukciu verejného osvetlenia a viceprimátor Panák lávku z Považskej Teplej do Považského Podhradia, koordináciu výstavby kanalizácie v Považskej Teplej a zabezpečuje kompletný servis pre futbalový klub. Keďže si musia plniť aj povinnosti v rámci zákonného poverenia, budú v práci päť dní v týždni, z toho štyri budú mať aj na styk s občanmi,“ doplnila hovorkyňa.

V decembri po menovaní viceprimátorov primátor Janas povedal, že Máťošovi, ktorý bol viceprimátorom aj v minulom volebnom období, pribudne nová agenta. Konkrétne kompletné riešenie ďalšej spolupráce s Mestskou dopravnou spoločnosťou a otázky spojené s bytmi a bytovou politikou mesta. Čo sa týka Panáka, pri ňom Janas spomenul aj to, audítorka im dlhodobo vyčíta fungovanie Mestských športových klubov, preto budú musieť prejsť v budúcnosti transformáciou. Pričom práve Panák by mal tento proces koordinovať s ľuďmi z MŠK.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Takto sa schválila odmena hlavnému kontrolórovi mesta Považská Bystrica

Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM