Filip Chudý Futbal Video

Považskobystrický tréner oceňuje prínos tímových osobností: Nemali na nás! VIDEO

Futbalisti Považskej Bystrice sa dostali na úspešnú vlnu. Tréner Jaroslav Vágner vysvetľuje, čo je za tým, no zároveň zdvíha varovný prst.

Ilustračný obrázok k článku Považskobystrický tréner oceňuje prínos tímových osobností: Nemali na nás! VIDEO
Zdroj: Dnes24.sk

Futbalisti MŠK Považská Bystrica konečne začali predvádzať výkony, aké od nich verejnosť v našom meste očakáva. Veď najprv vyhrali na pôde trnavskej rezervy 5:0 a cez víkend naložili rezervnému tímu Nitry 3:0. „Prišlo k nám síce dobré mužstvo s kvalitnými hráčmi, ktorí vedia hrať futbal, ale dosiahli sme s ním jednoznačné víťazstvo. Aktuálne Nitra na nás nemala. Mali sme viac šancí a hrozili sme z každého protiútoku. Už druhý zápas za sebou som spokojný, takto nejako chceme hrať,“ povedal tréner MŠK Jaroslav Vágner.

„Ja som stále hovoril, že mi potrebujeme dostať do hry našich dôležitých hráčov, čo sa v ostatnom čase podarilo. Mravec a Gamboš sú totiž pre nás osobnosti, ktoré musia hrať. Naše mužstvo má s nimi v zostave hneď väčšiu silu, čo sa na ihrisku ukazuje. Hlavná zmena proste nastala v tom, že sme konečne kompletní,“ odpovedal náš tréner na otázku, kde hľadať príčinu veľkého obratu vo výkonoch jeho zverencov.

Veď tí nedávno boli v tabuľke predposlední, no už sú v jej strede. Pričom jasná výhra nad mladými hráčmi Nitry, ktorí boli po predchádzajúcom víkende dokonca na prvom mieste, jasne naznačuje, že môžeme pomýšľať aj na vyššie priečky. „Musíme zostať pri zemi. Ideme na pôdu posledných Nových Zámkov a potom hostíme Trenčianske Teplice. Chceme teda bodovať, aby sme sa v tabuľke posunuli vyššie a nemali žiadne problémy so záchranou. Toto mužstvo má totiž na to, aby hralo do piateho miesta. Verím, že ešte do zimnej prestávky sa tam prepracujeme,“ konštatoval Vágner.

Na piate miesto strácame len štyri body, na aktuálne prvý Púchov, ktorý sme v tejto sezóne už porazili 2:0, máme deväťbodové manko, ale aj zápas k dobru. „Výkon proti Nitre bol na tretiu ligu veľmi dobrý, možno aj na druhú. Nemôžem zaň hráčom nič vyčítať. Takto si to predstavujem. Som rád, že sme sa na takúto hernú úroveň dostali,“ doplnil považskobystrický tréner s tým, že svojmu tímu naďalej verí.

Nielen podľa neho, ale aj podľa slov Lukáša Slávika bolo podstatné, že potvrdili víťazstvo z pôdy trnavskej rezervy. „Šancí sme mali veľa, ale asi nie každá sa dá premeniť. Lenže ukazujeme, že sa pomaly rozohrávame. Celkovo fungujeme lepšie ako v úvode sezóny, čo nás teší. Teraz chceme na tieto dva ostatné výkony nadviazať a získať už v Nových Zámkoch tri body, ale nič nemôžeme podceniť,“ uzavrel Slávik, ktorý na prvý gól v nedeľu prihral a tretí sám dal.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM