Filip Chudý Kultúra

Považskobystrický rockový festival: Za plavárňou šesť kapiel a atrakcie

Rockoví priaznivci sa môžu tešiť na svoj najväčší festival v našom meste. Kto všetko na ňom tento rok vystúpi a čo ponúka sprievodný program?

Ilustračný obrázok k článku Považskobystrický rockový festival: Za plavárňou šesť kapiel a atrakcie
Foto: Rastislav Búgel

Podujatie Považská rockuje fest (rockeri deťom) 2018 v spolupráci s OZ BUDÍK sa uskutoční už v piatok 22. júna od 17:30 na tréningovom futbalovom ihrisku za krytou plavárňou. Na tomto mieste to bude druhýkrát, predtým to bývalo v priestore centrálnej mestskej zóny. „V centre mesta sa to už nedá organizovať, keďže sa centrálna zóna prerába. Preto to bude druhýkrát za plavárňou. Toto miesto sa nám už minulý rok osvedčilo, pretože tam vládla dobrá festivalová atmosféra,“ vysvetlil jeden z organizátorov Peter Kocan.

Na tomto ročníku sa predstaví šesť kapiel. V hlavných časoch (cca 21:00 – 23:00) to budú známe skupiny AYA a Arzén. No tešiť sa možno aj na Karpatské chrbáty – rockovú alternatívnu bandu z Vrbového na čele s Braňom Jóbusom. Tiež na domácu kapela Quo Machine v novej zostave s pôvodným spevákom Stázom. Na slovenskú rockovú skupinu No Smoking z Bratislavy s Považskobys­tričanom na poste gitaristu a nováčika na domácej scéne – mladú rockovú kapelu Arkana.

Okrem hudobného programu je pripravených aj veľa sprievodných atrakcií (maxi šmýkalka, demolátor, maľovanie na tvár…), občerstvenie (popcorn, cukrová vata, nápoje…) a tombola. „Predpoveď počasia vyzerá byť priaznivá, ale je pripravený aj krízový plán. Ak by celý deň pršalo, koncertovalo by sa v Apolle. No predpovede nás upokojujú a vyzerá to tak, že všetko prebehne tak, ako to je naplánované,“ doplnil Kocan s tým, že podujatie by malo trvať do jednej v noci.

Tento rok sa bude znova pomáhať dvom deťom s hendikepom, keďže ide o benefičné podujatie. Výťažok z dobrovoľnej zbierky poputuje Dominike a Andrejovi.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM