Kultúra

Považskobystrický pohár v diskotancoch 2016: Hip-hop patril našim tanečníkom

V našom meste sa konala už tradičná súťaž v diskotancoch o Považskobystrický pohár. Súťažilo sa v troch tanečných disciplínach a v štyroch súťažných kategóriách, pričom v hip-hope boli mimoriadne úspešní aj tanečníci z Považskej Bystrice.

Ilustračný obrázok k článku Považskobystrický pohár v diskotancoch 2016: Hip-hop patril našim tanečníkom
Zdroj: Mária Kalašová

Na tohtoročnom Považskobystrickom pohári v diskotancoch súťažili súbory a jednotlivci zo Slovenska i Česka. Súťaž bola rozdelená do troch vekových kategóriách, konkrétne deti, juniori a mládež. Súťažilo sa v troch tanečných disciplínach, keď jednotliví súťažiaci prezentovali hip-hop break dance, disko a show tanec. Súťažné kategórie boli vypísané štyri: sólo, duo, miniformácie a veľké formácie.

Obsadili stupne pre víťazov

Tohto podujatia sa zúčastnili aj domáci tanečníci a naše mesto reprezentovali veľmi dobre. Zvlášť sa darilo hip-hopovým tanečníkom z nášho mesta. V kategórii sólo juniorov kompletne obsadili stupne pre víťazov členovia z považskobys­trického klubu Beginners Crew v poradí Mária Kalašová, Jakub Melicherík a Kevin Zemančík.

Najúspešnejšia Považskobystričanka

Hlavne 15-ročná Mária Kalašová sa činila, keďže pridala vo vyššej vekovej kategórii mládež spolu so svojou o tri roky staršou trénerkou Adrianou Balážikovou ďalšie zlato v duách. „Asi ešte nikdy som nebola taká šťastná, ako v ten deň. Vyhrala som dve prvé miesta, konečne vidím výsledok tej všetkej driny. Konečne sa nám to všetko vyplatilo. Som veľmi vďačná za to, že tancujem a že ma to napĺňa. Taktiež ďakujem všetkým, ktorí ma podporovali a učili tancovať, menovite Adriana Balážiková, Tomáš Baláž a prvá trénerka Dominika Pajgerová. Veľké ďakujem patri aj mojim rodičom, ktorí ma neustále podporujú v tom, čo ma baví,“ povedala nám dvojnásobná víťazka.

Nečakaný úspech

Jej trénerka sa vyjadrila k spoločnému úspechu takto: „My sme to vôbec nečakali, pretože proti nám išli neskutoční tanečníci, boli sme naozaj veľmi prekvapené z víťazstva.“ A k výsledkom najúspešnejšej považskobystrickej tanečníčky z tohto podujatia povedala: „Majka má veľký talent a súťaž zvládla na sto percent, som na ňu pyšná. Dúfam, že jej to pôjde takto ďalej.“

Ďalšie medaily

Zlato pre našej mesto získala v disko mini aj tanečná skupina Marija. Okrem toho zostali v našom meste ešte dve striebra (Optimist Crew, Klára Michaldová – Nikoleta Kresáňová) a dva bronzy (Richard Angst, Júlia Strašíková – Bianka Ondrašechová). „Toto podujatie sa koná každý rok, vždy je tam skvelá atmosféra. Stretneme sa s rôznymi tanečníkmi a spolu si užívame každú jednu chvíľu a vzájomne sa podporujeme. Sme ako jedna veľká tanečná rodina,“ to sú slová našej najúspešnejšej tanečníčky z Považskobys­trického pohára 2016 Márie Kalašovej.

Môže vás zaujímať:

Víkend sa blíži a ani vy sa nemusíte nudiť: Výber chystaných podujatí, ktoré vám odporúčame zažiť

Považskobystrický pohár v diskotancoch 2016
3
Galéria
Zdroj: Mária Kalašová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM