Filip Chudý Futbal

Považskobystrický okres čaká veľké derby: Kto vyzve slávny slovenský klub?

Žreb Slovenského pohára sa pohral s dvoma známymi susediacimi obcami nášho okresu. Ako sú obe strany pripravené na pohárovú výzvu?

Ilustračný obrázok k článku Považskobystrický okres čaká veľké derby: Kto vyzve slávny slovenský klub?
Zdroj: Facebook.com/Domanizan

Už len päť zápasov treba odohrať v rámci prvého kola Slovnaft Cupu, pričom jeden z nich bude pre náš okres mimoriadne špecifický. Pohárové derby TJ Partizán Prečín – TJ Partizán Domaniža sa preložilo kvôli miestnym hodom na nedeľu 30. júla o 17:00. Dve susediace obce budú hrať nielen o prestíž, ale aj o možnosť v druhom kole privítať a vyzvať na pohárový jeden z najslávnejších slovenských klubov Inter Bratislava.

„S Domanižou ide vždy o derby súboj, veď dediny sú od seba vzdialené len päť kilometrov. Určite aj preto očakávame väčšiu návštevu, navyše sa bude hrať v čase hodov. Prídu sem naši rodáci a toto derby bude také spestrenie. Okrem toho dve hodiny pred zápasom FSk Limbora oslavuje 15. výročie, čiže v Prečíne bude naozaj slávnostná atmosféra, ktorá vyvrcholí práve týmto derby,“ povedal zástupca prečínskeho klubu Igor Rojko.

Podľa predsedu klubu z Domaniže Miroslava Kvaššaya zvyšuje atraktivitu nedeľného derby aj fakt, že jeho víťaz privíta v ďalšom kole zvučného súpera. „Hrala u nás nedávno Dunajská Streda a Senica, pričom Inter je ďalšou výzvou, ako možno zviditeľniť náš klub. Vlastne preto sa aj Slovenský pohár hrá, aby sa veľký futbal dostal aj na dediny a celkovo sa zatraktívnil,“ uviedol. Prečín čelil v minulých sezónach Šali a Seredi, teraz by chcel privítať ešte väčší kaliber. „Inter je určite lákadlo. Naši hráči by si mohli zahrať proti dobrému súperovi a nazbierať skúsenosti,“ doplnil Rojko.

Oba kluby sa navzájom dobre poznajú, veď sa stretávajú aj v štvrtej lige. V minulej sezóne síce získala Domaniža o 13 bodov viac, ale kým doma vyhrala 2:1, v Prečíne 1:0 prehrala. „Môj dom, môj hrad platí všade. No tiež si treba uvedomiť, že derby nemá favorita a nikdy neviete, kto bude aktuálne na tom lepšie,“ vyjadril sa Rojko. Podobne to vidí aj Kvaššay, ktorý dopĺňa: „Navzájom sa dokonale poznáme, či už ide o hráčov medzi sebou, alebo aj herné štýly. Preto bude rozhodovať momentálna forma, aktuálna dispozícia jednotlivých hráčov a tiež fáza prípravy, kto sa kde nachádza.“

Oba kluby vstupujú do novej sezóny v prakticky nezmenenom zložení. Zaujímavosťou je to, že tú minulú zakončili vzájomným zápasom v Domaniži, no a novú štartujú vzájomným pohárovým súbojom Pričom žreb sa s nimi pohral aj pred blížiacim sa novým ligovým ročníkom, keďže toto okresné derby sa bude hrať v Prečíne ako posledný zápas tohto roka a potom v Domaniži ako posledný zápas celej sezóny.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Historický moment, Považská má hráčov na európskom šampionáte! Reakcie vnútri

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM