Filip Chudý Rôzne Kultúra

Považskobystrický jarmok sa blíži: Pripravený je bohatý PROGRAM

Tradičný jarmok v našom meste sa nezadržateľne blíži. Na čo všetko sa môžeme tento rok tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Považskobystrický jarmok sa blíži: Pripravený je bohatý PROGRAM
Zdroj: Dnes24.sk

V našom meste sa bude v piatok 22. septembra konať 22. ročník Považskobystrického jarmoku, ktorý ponúka bohatý program. Od 10:00 do 19:00 si budú môcť ľudia v „UIičke starých remesiel“ pri kine Mier pozrieť prezentáciu ľudových remesiel a taktiež zakúpiť tradičné remeselnícke výrobky. Od 16:00 je pripravený „Jarmočný koktail“ – kultúrny program pred mestským úradom.

„Jarmok má byť hlavne o tom, aby sa ľudia stretli v príjemnom prostredí, čo sa im snažíme ponúknuť. Musia na ňom byť stále niečo zaujímavé vidieť. V prvej časti jarmoku to budú hlavne remeselníci, ktorí ukážu svoje umenie a ľudia si môžu nejaké veci prípadne dokúpiť. No a k jarmoku patrí nielen dobré jedlo, ale aj kultúrny program, ktorý sme sa snažili zostaviť tak, aby zaujal každého,“ povedala Anna Kardošová, riaditeľka PX Centra, spolu s mestom organizátora podujatia.

Remeselníci budú situovaní v okolí kina Mier v rámci Uličky starých remesiel. „Nahlásených máme približne 60 stánkov. Snažili sme sa vybrať iba skutočných remeselníkov, ktorí tak môžu prezentovať svoje umenie. Okrem toho budú samozrejme aj stánky s tradičným jarmočným občerstvením, ale nie v prehnanej miere,“ prezradila Kardošová s tým, že celý jarmok sa snažia zorganizovať tak, aby si každý jeho návštevník aspoň počas jedného časového pásma našiel to svoje, čo ho osloví, a hlavne ľudia na ňom stretli svojich priateľov, s ktorými by sa mohli v dobrej nálade porozprávať.

Ako ďalej uviedla, program bude ladený tak, aby si ľudia mohli aj zaspievať či zatancovať. Pred kinom Mier to budú hlavne folklórne vystúpenia. Neskôr pred radnicou doslovne Jarmočný koktail, keďže bude namiešaných viacero žánrov. „Premiérovo tu bude divadlo na chodúľoch. To najprv bude lákať ľudí na predstavenie pred kinom a následne prejde na hlavné pódium pred radnicou, kde sa následne začne kultúrny program,“ doplnila Kardošová. V ňom bude nielen divadelné predstavenie, ale vystúpia aj umelci z našich partnerských miest a v závere známa skupina Chinaski.

Program 22. ročníka Považskobystrického jarmoku

  • 10:00 – 19:00 Ulička starých remesiel (pri kine Mier)
  • 16:00 – 23:00 Jarmočný koktail (pred mestským úradom)
  • 16:00 Divadlo Teáter Komika „Príbeh rytiera“
  • 17:00 Folklórny súbor Radhošť (Rožnov pod Radhoštěm )
  • 17:45 Sólisti Donského kozáckeho chóru Volnij Don (Rusko)
  • 18:45 Hudobná skupina Bonita
  • 19:45 Hudobná skupina La3noCubano
  • 21:30 Chinaski

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Jarmok v Považskej sa zväčšuje: Viac stánkov a tisíce ľudí, FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM