Filip Chudý Rôzne

Považskobystrickú plaváreň zatvorili: Ako to bude s problémovým stropom?

Letná sezóna je v plnom prúde, ale považskobystrická krytá plaváreň svoje brány zatvorila. Kedy by sa mali otvoriť?

Ilustračný obrázok k článku Považskobystrickú plaváreň zatvorili: Ako to bude s problémovým stropom?
Zdroj: Dnes24.sk

Krytá plaváreň v Považskej Bystrici nebude otvorená ani počas tohtoročných letných prázdnin, potvrdil nám to Ľubomír Kubovič, riaditeľ Mestských športových klubov Považská Bystrica, ktoré ju spravujú. „Sú na to dva dôvody. Prvý je personálny. Pracovníci z krytej plavárne, plavčíci aj strojníci, totiž prechádzajú na letné kúpalisko. Navyše aj plaváreň musí prejsť technickou údržbou, na čo práve využívame letnú prestávku,“ vysvetlil.

Minulý rok bola považskobystrická plaváreň v havarijnom stave, ktorý na nej vyhlásili v auguste 2017. Tradičné letné revízie totiž odhalili vážne problémy s priesakmi vody z bazéna. Tá sa dostala do ženských šatní, do elektroinštalácie a tiež do strojovne, ktorá sa nachádza pod bazénom. Preto sa rekonštruovala a bola zatvorená až do októbra. Problém predstavuje naďalej strop plavárne, pričom primátor mesta Karol Janas vtedy povedal, že si uvedomujú nevyhnutnosť jeho rekonštrukcie, ale keďže im ho ešte statici na jednu sezónu schválili, rekonštruovať sa mal podľa vtedajšieho plánu až v lete 2018. Preto sme zisťovali, či sa tak aj stane.

„Tento rok budeme robiť len základnú údržbu na technickom vybavení plavárne. Strop sa teraz opravovať nebude, keďže to nie je v rozpočte, navyše sa nedá urobiť ani žiadne rozpočtové opatrenie, keďže ide o pomerne vysokú sumu. No v budúcom roku to už chceme začleniť do rozpočtu,“ povedal Kubovič s tým, že aj nová sezóna musí byť s povolením statikov.

Tá stará sa skončila v sobotu 30. júna, pričom od júla je už považskobystrická plaváreň zatvorená. „Opätovné otvorenie krytej plavárne bude záležať od počasia počas letnej sezóny, ale predpokladáme, že bude otvorená približne v prvej polovici septembra,“ doplnil Kubovič.

Ten ďalej uviedol, že letné kúpalisko v Považskej Bystrici bolo v minulých dňoch zatvorené kvôli počasiu, no od utorka 3. júla je už opäť otvorené.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM