Filip Chudý Rôzne

Považskobystrickí maturanti sa dočkali krásnej rozlúčky. Takto vidí ich budúcnosť riaditeľka, FOTO

Považskobystrické gymnázium zažilo veľkú slávnosť. Úspešným maturantom boli odovzdané vysvedčenia, ale nie len tak obyčajným spôsobom. Prečo sa na škole rozhodli pre oslavu vo veľkom štýle a ako vidí budúcnosť žiakov riaditeľka školy?

Ilustračný obrázok k článku Považskobystrickí maturanti sa dočkali krásnej rozlúčky. Takto vidí ich budúcnosť riaditeľka, FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Väčšina žiakov strávi štyri roky na strednej škole hlavne preto, aby po ich úspešnom absolvovaní mala v ruke prvý papier, ktorý im umožní ľahšiu adaptáciu do spoločnosti. Pre niektorých je to koniec štúdia, pre iných zas len krok k vysokoškolskému diplomu. Na každej škole sa odovzdáva maturitné vysvedčenie inak. Niekde ho žiaci dostanú len tak do ruky a idú zo školy nenávratne preč, no sú aj školy, ktoré to robia slávnostnejšie. Podobným spôsobom sa so svojimi žiakmi lúčia aj na považskobystrickom gymnáziu, kde odovzdávanie vysvedčení výrazne pripomína vysokoškolské promócie. Slávnosť s terajšími maturantmi prebehla v pondelok popoludní v kine Mier.

„Takouto formou to robíme odvtedy, čo sa zmenili maturitné skúšky a triedy už nematurujú pohromade. My sme teraz maturovali v 16 maturitných komisiách a nie je možné, vo všetkých dávať čiastkové maturitné vysvedčenia. Tie deti u nás prežili štyri roky, mnohé dokonca osem. Je to dosť dlhý úsek života, aby sme sa s nimi dôstojne rozlúčili. A tiež aj rodičia si zaslúžia, aby videli výsledok svojho 18-ročného snaženia,“ povedala pre spravodajsky portál Považská 24 riaditeľka gymnázia Mária Vydrová.

Ďalšie kroky drvivej väčšiny gymnazistov by mali smerovať na vysoké školy, pričom niektorí z nich sú už aj prijatí. Napríklad Marián Péteri dokonca na škótsku Univerzitu Glasgow. „Tieto deti sú bohatstvom národa. Záleží už len od nich, čo urobia s tým, čo sme do nich dostali. Tým, ktorí pôjdu na vnútorný motor, dávam veľkú budúcnosť. Pokiaľ budú chcieť robiť, majú šance, ktoré generácie pred nimi nemali,“ dodala riaditeľka školy.

Slávnostné odovzdávanie maturitných vysvedčení sa páčilo aj gymnazistom. „Keďže sme tu strávili štyri roky, je len dobre, že to malo takýto oficiálnejší nádych. Páčilo sa mi, len to mohlo mať možno ešte nejaký menší program, aby to nebolo iba o tom odovzdávaní,“ povedal nám Ľuboš, ktorého budúcnosť bude pokračovať na vysokej škole, na ktorú je už prijatý. „Je to taká záverečná bodka za štyrmi rokmi na gymnáziu, ktorá sa mi páčila. Aj dĺžkou, keď to nebolo zbytočne dlhé,“ vyjadril sa Peter Kolárovec.

Pozrite si v našej fotogalérii, ako prebiehalo odovzdávanie maturitných vysvedčení na považskobystrickom gymnáziu!

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Vzácna návšteva v Gymnáziu: Medzi študentov prišiel jeden z najúspešnejších Považskobystri­čanov, FOTO

Gymnázium malo slávnosť: Odovzdávanie maturitných vysvedčení
35
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM