Hádzaná

Považskobystrickí hádzanári vyriešili trénerskú otázku: Rozhodnutie padlo aj po konzultácii s primátorom

Hádzanársky oddiel MŠK Považská Bystrica definitívne vyriešil trénerskú otázku pre budúcu sezónu. Tréner, s ktorým sa počíta, už aj podpísal ročnú zmluvu a začal pracovať s výhľadom na najbližší ročník.

Ilustračný obrázok k článku Považskobystrickí hádzanári vyriešili trénerskú otázku: Rozhodnutie padlo aj po konzultácii s primátorom
Zdroj: Barbora Talačová

Skončená sezóna nevyšla podľa predstáv hráčov, trénerov, funkcionárov a ani fanúšikov MŠK Považská Bystrica. Konečné piate miesto nenaplnilo očakávania, preto sa tiež otvárala trénerská otázka. No kým v iných športových kluboch na Slovensku, hádzanú nevynímajúc, je úplne bežné, že ako prvý si neúspech odnesie tréner, v Považskej Bystrici sa rozhodli pre koncepčnú prácu.

„Otázku trénera sme dlho riešili. Konzultovali sme to aj s riaditeľom MŠK Ľubomírom Kubovičom aj s primátorom mesta Karolom Janasom, keďže náš klub patrí mestu. Nakoniec padlo rozhodnutie, že s trénerom Václavom Strakom sme predĺžili zmluvu o jeden rok. Voči jeho práci nemáme žiadne väčšie výhrady a koncepčne sa chceme pripraviť na spoločnú ligu,“ povedal nám manažér hádzanárskeho klubu MŠK Považská Bystrica Ľuboš Cifra.

Tréner Václav Straka, ktorý nám v posezónnom rozhovore povedal, že počas ročníka zvažoval podať aj demisiu, ale hráči a realizačný ho presvedčili, aby som to nerobil, nám podpis novej ročnej zmluvy potvrdil: „My sme boli dohodnutí už dlhšiu dobu. Ja to beriem ako zodpovednosť na ďalšiu sezónu, že ma klub podržal. Sme už v plnom prúde, čo sa týka prípravy a chystania sa. Ideme ďalej!“

Aktuálne sa hádzanári MŠK Považská Bystrica pripravujú už na budúcu sezónu. „Teraz sme v takej prvej fáze prípravy. Trénujeme tento týždeň, potom je tri týždne voľno, po ktorom nasleduje ďalší trojtýždňový blok hrubej všeobecnej prípravy,“ povedal nám tréner Václav Straka. Tiež sa v týchto dňoch rieši otázka hráčskeho kádra smerom dnu a aj von, o zmenách vás budeme čoskoro informovať.

Môže vás zaujímať:

Výborná správa z kuchyne považskobystrických hádzanárov: Zmluvu predĺžil obľúbenec fanúšikov

Hádzanári považskobystrických MŠK s dobrou správou: Podpísali novú zmluvu s oporou tímu

Tréner hádzanárov MŠK ohodnotil hráčov: Takto vidí svoju budúcnosť pri tíme

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM