Filip Chudý Hádzaná

Považskobystrickí hádzanári so šancou na pohárovú Európu: Rozhodne sa v krátkom čase

Naši hádzanári v tejto sezóne bojovali o európsku miestenku, ale tesne im ušla v extralige aj v Slovenskom pohári. No ako sa ukázalo, nič nie je stratené. Dostali totiž šancu, aby si opäť zahrali v prestížnej európskej súťaži.

Ilustračný obrázok k článku Považskobystrickí hádzanári so šancou na pohárovú Európu: Rozhodne sa v krátkom čase
Zdroj: Barbora Talačová

V utorok sa v Bratislave uskutočnil aktív extraligových klubov, po ktorom prebehlo aj tradičné žrebovanie nového ročníka. Ale už na samotnom aktíve sa náš hádzanársky klub dozvedel mimoriadne zaujímavú správu. Keďže Topoľčany nevyužili miestenku do Vyzývacieho pohára, SZH následne oslovil ďalšieho v poradí, ktorým je MŠK Považská Bystrica. Vedenie nášho klubu si zobralo čas na rozmyslenie, keďže tento krok musí ako mestský klub prekonzultovať aj s vedením mesta.

„My si na klubovej úrovni o tom pohovoríme možno ešte v utorok, najneskôr v stredu, pričom sa rozhodneme, či máme o európsku miestenku záujem. No a v stredu o 11:00 ideme k primátorovi. Potom budeme múdrejší,“ povedal nám manažér MŠK Považská Bystrica Ľuboš Cifra.

Ak teda všetko dobre dopadne, máme šancu sa po roku opäť predstaviť v pohárovej Európe. V tejto sezóne v 2. kole Vyzývacieho pohára naši hádzanári po domácej remíze 29:29 remizovali 22:22 aj v odvete na pôde RK Vogošča Poljine Hills z Bosny a Hercegoviny. V súťaži tak skončili na základe menšieho počtu strelených gólov na ihrisku súpera, čo je pravidlo, ktoré v hádzanej rozhoduje iba občas. „Bola to zaujímavá skúsenosť, myslím, že naši fanúšikovia to ocenili. Išlo o veľmi zaujímavé zápasy, len sa bohužiaľ po dvoch remízach nešťastne nepostúpilo. Myslím, že nemôžeme mať dva roky za sebou také nešťastie, že by sme dostali opäť najťažšieho možného súpera a nepozreli sa ďalej,“ dodal Ľuboš Cifra. Vogošča následne hrala vyrovnanú partiu s HC Petrohrad, čerstvým bronzovým tímom silnej ruskej ligy, no v tom čase lídrom tamojšej najvyššej súťaže, keď ho doma dokonca porazila.

Či si opäť zopakujeme európske dobrodružstvo, o tom sa rozhodne v najbližších hodinách, keďže prihláška do Vyzývacieho pohára sa musí podať do štvrtka 16. júna.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

V Považskej vyvrcholila najstaršia školská športová súťaž na Slovensku: Domáci žiaci boli mimoriadne úspešní, FOTO

Ďalšie zmeny v kádri MŠK Považská Bystrica: Jedna opora odchádza, druhá zas prichádza

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM