Filip Chudý Rôzne

Považskobystrickí gymnazisti kradli na Považskom hrade: VIDEO, ktoré treba vidieť!

Gymnázium v Považskej Bystrici sa môže pochváliť ďalším videom, ktoré si už v krátkom čase pozreli tisíce ľudí. Ako vzniklo?

Ilustračný obrázok k článku Považskobystrickí gymnazisti kradli na Považskom hrade: VIDEO, ktoré treba vidieť!
Zdroj: YouTube.com

Ďalšie video považskobystrických gymnazistov natočené v spolupráci s AND production zožalo veľký úspech. Tentoraz boli protagonistami študenti 4.A, ktorí kradli svoju triednu knihu na Považskom hrade. Použili námet o Alžbete Bátoriovej, ktorá je pokladaná za najznámejšiu masovú vrahyňu v slovenských dejinách, pričom toto video má už má takmer 5 000 zhliadnutí.

Čachtickú pani, ktorá túži po krvi mladých dievčat, si zahrala triedna profesorka 4.A Erika Hrenáková. Podľa vlastných slov má so svojou triedou výborný vzťah a rada sa nechá nahovoriť na niečo, čo smrdí nejakou zábavou. „Toto bolo naozaj skvelé, veľa sme sa nasmiali. Nakrúcanie som si užila, hoci tam hrám krvilačnú mrchu,“ prezradila Hrenáková, ktorá bola rada aj za to, že sa to točilo práve na Považskom hrade, na ktorom nebola od detstva a ponúka nádhernú scenériu.

Hrdosť triednej

Ako nám prezradila, prvýkrát počula od vlastnej triedy nápad o nakrúcaní kradnutia triednej knihy na Považskom hrade na konci minulého školského roka. Samotné nakrúcanie prebehlo pred dvomi mesiacmi, no video malo svoju premiéru až na stužkovej 4.A, ktorá bola minulý piatok.

Kradnutie triednej knihy na Považskom hrade: Umelecký výtvor 4.A z gymnázia
1
Galéria

„Aj na stužkovej som povedala, že ešte neviem, či sa taká trieda vydarí, lebo je to naozaj výborná partia, akých veľa nebýva. Už mi aj začína byť ľúto, že sa to pomaly končí, lebo tieto prvé tri mesiace nového školského roka boli emocionálne silné. Som na nich pyšná, hrdá, no a zároveň rada, že ich mám,“ povedala Erika Hrenáková.

Potlesk na stužkovej

O scenár videa sa podľa jej slov postarala Martina Štrbáňová zo 4.A, pričom začína slovami na vysokej skale, čo je okrem iného známy vstupný diktát v prvom ročníku na gymnáziu. Ako informoval žiak 4.A Patrik Sokola, na samotné niekoľkohodinové nakrúcanie si požičali dobové kostýmy, prvé scénky natáčali pod hradom a zvyšok na samotnom hrade.

Sokola tiež pochválil chalanov z AND production za skvelé zábery z dronu na hrad, pričom veľkú pochvalu adresoval aj svojej triednej, že sa nechala nahovoriť a skvele to zahrala. „My sme prvýkrát výsledné video videli až na stužkovej, spolu aj s rodičmi a profesormi, kde sme ho premietli. Prvotné reakcie boli vysoko pozitívne, že ako dobre sme to zahrali a chalani AND production úžasne natočili,“ dodal Sokola s tým, že video si zaslúžilo obrovský potlesk a hovorilo sa o ňom vo veľkom nielen cez stužkovú, ale aj po nej.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považskobystrická SOŠ má vyše 40 rokov: Stala sa slovenským priekopníkom

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM