Filip Chudý Rôzne

Považskobystrickí dobrovoľníci sa opäť činili: Na záver to najťažšie, FOTO

Dobrovoľníci z Považskej Bystrice sa postarali o ďalšiu výraznú zmenu na jednom z mostíkov nad Domanižankou. Ako ten po novom vyzerá?

Ilustračný obrázok k článku Považskobystrickí dobrovoľníci sa opäť činili: Na záver to najťažšie, FOTO
Zdroj: Nina Blaško

Už piaty mostík spájajúci brehy Domanižanky zmenil svoj dizajn vďaka považskobystrickým dobrovoľníkom. Po mostíkoch pri letnom kúpalisku, vedľa MŠ Lánska, ZŠ Nemocničná a pri garážach za ZŠ Nemocničná je ďalším v poradí ten pri tenisových kurtoch blízko Tesca, po ktorom prechádzajú nielen peší, ale aj autá.

Podľa slov známeho dobrovoľníka Ivana Sikoraia bol tento mostík asi v najhoršom stave zo všetkých. „Museli sme aj nejaké tyčky spájať, niektoré vyrovnať a robiť ďalšie podobné opravy. Natreli sme aj skrinky, ktoré boli na tom mostíku, a tiež aj zábradlie, ktoré tam bolo. Tak isto sme vyčistili mostík od hliny a trávy,“ prezradil Ivan Sikorai.

„Je to posledný mostík v rámci Lánov, čiže odteraz už budeme pokračovať na SNP. Najbližšie to bude mostík na tomto sídlisku pri pošte,“ povedal Ivan Sikorai.

Ten tiež informoval, že na tomto mostíku sa pri trojdňových prácach vystriedalo celkovo desať ľudí a dokopy na ňom pracovali 82 brigádnických hodín. Postupne ho očistili, natreli základnou farbou a nakoniec ho nafarbili. „Farby na tomto mostíku majú význam iba v tom, že bol v dosť zlom stave a musel som vybrať sýte farby, ktoré dobre kryjú,“ vysvetlil Ivan Sikorai. Ten si cení aj pomoc od fotografky Niny Blaško, ktorá pomohla zvečniť momenty pri natieraní tohto mostíka.

Ako sa zmenil ďalší mostík nad Domanižankou, to si pozrite vo fotogalérii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Mladí Považskobystričania pomohli mestu: Treťohorný park je krajší, FOTO

Dobrovoľníci z Považskej bez nároku na honorár: Počin, čo si zaslúži aspoň LIKE!

Foto: ilustračné

Dobrovoľníci sa opäť činili: Piaty mostík je krajší
26
Galéria
Zdroj: Nina Blaško
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM