Filip Chudý Rôzne

Považskobystrickí cestujúci sa po rokoch dočkajú: Kedy sa spustí systém? FOTO

Na stanici v Považskej Bystrici dlhé roky absentoval elektronický informačný systém o odchodoch a príchodoch vlakov, to sa však čoskoro zmení.

Ilustračný obrázok k článku Považskobystrickí cestujúci sa po rokoch dočkajú: Kedy sa spustí systém? FOTO
15
Galéria

V septembri sa ukončila modernizácia železničnej trate medzi Považskou Teplou a Považskou Bystricou, ktorá priniesla sprístupnenie prvého nástupišťa na považskobystrickej železničnej stanici. A hoci sa predtým spomínalo, že už k tomuto termínu mohol byť spustený aj informačný systém na nej, nebolo tomu tak. „Do termínu 7. septembra 2018 neboli splnené všetky zákonné podmienky pre prevádzkovanie,“ vysvetlila hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Martina Pavliková dôvod, prečo už vtedy nefungovali informačné tabule na našej stanici.

Tie boli osadené na obe nástupišťa a tiež do podchodu počas ich rekonštrukcií, pričom nedávno pribudli informačné tabule aj do vestibulu železničnej stanice. Jedna z nich bude informovať o príchodoch vlakov (tá je osadená nad vchodom do čakárne) a druhá o odchodoch vlakov (osadená je nad východom z vestibulu smerom k nástupištiam). A hoci sú už zapnuté, ešte nefungujú. Svieti na nich upozornenie: „Skúška informačného systému. Údaje sú neplatné.“

„Informačný systém pre cestujúcich v stanici Považská Bystrica sa plánuje spustiť k začiatku nového grafikonu vlakovej dopravy 2018/2019, teda od 9. decembra 2018,“ povedala Pavliková.

Pred zrekonštruovaný podchod na považskobystrickej stanici pribudli tiež prvky, ktoré zabraňujú vstupu automobilov do daného priestoru. Tie tam predtým zvykli parkovať. „Uvedený podchod bol riadne a včas stavebne dokončený v zmysle projektu a harmonogramu prác v roku 2014,“ uviedla hovorkyňa železníc k danej veci, pričom tiež dodala, že žiadnu inú novinku ŽSR na našej stanici zatiaľ neplánujú.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Novinky na považskobystrickej stanici, pribudli nielen informačné tabule
15
Galéria

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM