Filip Chudý Rôzne Kultúra

Považskobystrické vianočné trhy v novom šate: Na toto sa môžeme tešiť! PROGRAM

Záverečné dni pred Vianocami vyplnia v našom meste aj vianočné trhy, pričom tie tohtoročné budú v novom šate. Na čo všetko sa môžeme tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Považskobystrické vianočné trhy v novom šate: Na toto sa môžeme tešiť! PROGRAM
Zdroj: TASR

Tohtoročné považskobystrické vianočné trhy budú v novom šate, keď ich dejiskom sa stane zrekonštruovaná centrálna mestská zóna. V priestore okolo mestskej fontány bude v piatok 15. a v sobotu 16. decembra prebiehať bohatý kultúrny program (hudobný pavilón), chýbať nebudú ani stánky s remeselníkmi a s občerstvením. Samozrejmosťou bude aj tradičný predaj vianočných živých stromčekov. V tomto roku je pripravená aj zaujímavá novinka s benefičným charakterom.

Vianočné trhy budú prebiehať v oba dni od 11:00, kultúrny program začne o 15:00. V piatok kultúrny program otvorí so svojou vianočnou nádielkou Základná umelecká škola v Považskej Bystrici, vystúpi tiež Lucka Briestenská, folklórny súbor Považan, Katka Krajčoviechová a Michal Hrenák a piatkový program koncertom ukončí Mirka Partlová. Sobotňajší kultúrny program začne detským predstavením v podaní dvojice škriatkov Lolo a Piškót. Ďalej vystúpi vokálna skupina VOX, AcaPeople a program vianočných trhov ukončí spevák Juraj Hnilica.

„V rámci sprievodného programu budú pre deti pripravené v priestore kina Mier viaceré tvorivé aktivity pre deti, o ktoré sa postará centrum voľného času aj vlastivedné múzeum. Okrem toho budú vo výstavnej sieni kina Mier prebiehať tradičné slovenské driapačky. O tie sa postará OZ Mošteník,“ prezradila považskobystrická hovorkyňa Iveta Kováčiková.

Ako ďalej uviedla, novinkou v tomto roku je aj dobročinná akcia Hrnček pre zdravú dušu. „Občania si budú môcť za dobrovoľný príspevok zakúpiť hrnček, ku ktorému tiež dostanú vianočný pozdrav, ktorý vlastnoručne vyrobili klienti občianskeho združenia Zdravá duša. Výťažok z akcie je určený práve pre toto občianske združenie, ktoré sa v Považskej Bystrici už dlhé roky venuje ľuďom s psychickými problémami,“ uviedla mestská hovorkyňa s tým, že zakúpený hrnček môžu občania navyše rovno na vianočných trhoch využiť napríklad aj na vianočný punč miesto umelohmotných pohárikov.

Program vianočných trhov

Piatok 15. decembra
15:00 Vianočná nádielka ZUŠ hudobný odbor
16:00 Lucka Briestenská
16:40 FS Považan spieva koledy
17:20 Katka Krajčoviechová a Michal Hrenák
18:15 Mirka Partlová

Sobota 16. decembra
15:00 Lolo a Piškót: Na snehu (vianočná šou pre deti)
16:15 Vokálna skupina VOX
17:15 AcaPeople
18:20 Juraj Hnilica

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Kam v Považskej Bystrici za zábavou? Inšpirácie na voľný čas jedným klikom

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM