Filip Chudý Rôzne

Považskobystrické vianočné trhy už od pondelka: Na čo všetko sa môžeme tešiť?

Záverečné dni pred Vianocami vyplnia v našom meste aj trhy, ktoré by mali dotvoriť vianočnú atmosféru. Na čo sa dá tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Považskobystrické vianočné trhy už od pondelka: Na čo všetko sa môžeme tešiť?
Zdroj: TASR

Po dvoch predkrmoch na Lánoch a SNP už sú na rade tradičné vianočné trhy pre celé mesto, ktoré sa uskutočnia pred kinom Mier v termíne od 19. do 21. decembra. Od pondelka až do stredy je ich začiatok naplánovaný vždy približne o 10:00, koniec záleží podľa slov riaditeľky PX Centra Anny Kardošovej každý deň na tom, aký bude záujem návštevníkov trhov hlavne v hodinách, keď už bude tma.

V prvý deň vianočných trhov je na nich pripravený aj kultúrny program, ktorý začne v pondelok o 16:00. Vystúpi v ňom SZUŠ Stella a tiež folklórne skupiny Štepnícka skala, Praznovanka a Manínec. Len v pondelok a utorok sa budú predávať aj živé vianočné stromčeky v spolupráci s Mestskými lesmi Považská Bystrica. No počas všetkých troch dní budú k dispozícii na vianočných trhoch stánky, ale nie každý deň budú podľa riaditeľky PX Centra, organizátora podujatia, úplne tie isté.

Podľa jej slov by každý deň malo byť návštevníkom vianočných trhov k dispozícii takmer 100 stánkov, z toho približne 60 má byť remeselných a zvyšok budú tvoriť iní predajcovia a občerstvenie. „Na týchto trhov budú predovšetkým naši domáci remeselníci, ktorých doplnia aj ďalší z iných miest,“ konštatovala Anna Kardošová.

„Očakávame, že tieto trhy pomôžu navodiť tú pravú vianočnú atmosféru v našom meste, a to aj v spojení s tou krásnou výzdobou, ktorá sa na tomto mieste nachádza. Vďaka tomu myslím nikto nebude môcť povedať, že by v Považskej Bystrici mala absentovať vianočná nálada, čo podporujú aj ďalšie kultúrne akcie, ako koncerty a pod.,“ povedala Anna Kardošová.

Vianočné trhy nebudú len priamo pred kinom Mier, ale z kapacitných dôvodov sa potiahnu aj smerom k fontáne.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Nádherné výtvory detí z Považskej: Nechajme sa na Vianoce inšpirovať, FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM