Filip Chudý Iné športy

Považskobystrické ulice v zime ožili: Padali v nich rekordy! VIDEO a FOTO

Ulice Považskej Bystrice patrili bežcom rôznych vekových kategórií, ktorí sa zúčastnili pokračovania nášho zimného behu. Kto boli víťazi?

Ilustračný obrázok k článku Považskobystrické ulice v zime ožili: Padali v nich rekordy! VIDEO a FOTO
15
Galéria

V predposledný deň minulého roka sa v našom meste konal druhý ročník Zimného behu Považskou Bystricou. Organizátorom bol opätovne Kama Sport a záštitu nad podujatím prevzal aj primátor. Muži a ženy súťažili na trati s dĺžkou 5,7 km (od fontány smerom na Okružnú ulicu, odtiaľ k Tescu a potom po pešej zóne späť). Mládeži skrátili trať na 4 km. „Podarilo sa nám zohnať viac financií, čo prispelo ku kvalite pretekov a zvýraznil sa aj sociálny rozmer podujatia. Zo športového hľadiska to bolo tiež dobré, veď prišlo viacero bežcov aj s trénerskou licenciou. Víťazné časy boli kvalitné,“ zhodnotila podujatie organizátorka Mária Šebáková.

Štartová listina mala nakoniec 54 bežcov, čo je o 22 viac ako pred rokom. Víťazom mužskej kategórie sa stal 28-ročný Banskobystričan Roman Vajs, ktorý zlepšil traťový rekord minuloročného víťaza Ľuboša Kováčika o 1:43 min. „Veľmi príjemná trať, dobrí organizátori. Na to, že išlo len o druhý ročník, tak som bol veľmi spokojný. Teraz už behám viac-menej len pre radosť, idem na preteky preto, že ma to baví. So svojím výkonom som spokojný, určite prídem aj o rok. Konkurencia bola kvalitná, vidieť, že moji súperi behávajú, určite to nebolo ľahké,“ skonštatoval Vajs. Medzi ženami obhájila víťazstvo 18-ročná Erika Vraníková.

„Snažila som sa obhájiť minuloročné prvenstvo, čo sa podarilo, preto vnímam preteky pozitívne. Navyše tento rok bola väčšia konkurencia, čo som tušila už na štarte. Preteky boli až do konca vyrovnané, našťastie mi vyšiel ich záver. Ak sa nič nestane, o rok sa určite pokúsim o víťazný hetrik,“ povedala bežkyňa Sparty Považská Bystrica.

Pre študentku maturitného ročníka na Strednej zdravotníckej škole v Považskej Bystrici to bolo podľa jej vlastných slov pekné spríjemnenie prázdnin. Trať bola podľa Vraníkovej dobrá, hoci betón nie je pre nohy ideálny, ale dalo sa to zvládnuť. Neprekážala jej ani zima. Zrejme aj preto výrazne zlepšila svoj víťazný čas z minulého roka, a to až o 3:39 min.

Organizátori myslia už teraz aj na budúcnosť Zimného behu Považskou Bystricou. „Určite budeme pokračovať aj o rok. Ja budem len rada, ak sa stane z toho do budúcnosti tradícia pre Považskú Bystricu. Trať zostáva zachovaná, len sme ju v tomto ročníku pre mládež skrátili na 4 km,“ dodala Šebáková.

Zimný beh Považskou Bystricou: Ako to vyzeralo na štarte, trati a v cieli?
1
Galéria

Výsledky Zimného behu Považskou Bystricou 2017

Muži

  • 1. Roman Vajs – 20:38
  • 2. Lukáš Martinka – 20:52
  • 3. Jozef Kasman – 22:15

Ženy

  • 1. Erika Vraníková – 22:45
  • 2. Ivana Líšková – 22:48
  • 3. Monika Kadlecová – 26:13

Chlapci

  • 1. Martin Hrtánek – 19:56
  • 2. Lukáš Vránek – 20:12
  • 3. Erik Meliš – 20:25

Dievčatá

  • 1. Ivona Pavlisová – 20:10
  • 2. Barborka Pavlisová – 21:25
  • 3. Anna Ržoncová – 21:56
Aj v chlade sa v Považskej Bystrici športuje: Zábery zo zimného behu
15
Galéria

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Pekná rozlúčka so starým rokom: Považská to na lídrov súťaže vie! VIDEO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM