Filip Chudý Iné športy

Považskobystrické ulice ožili: Nočná zábava nielen pre bežcov, FOTO

Naše mesto sa dočkalo svojho prvého nočného behu. Tmavé ulice Považskej Bystrice osvietili zabávajúci sa bežci. Kto bol víťazom?

Ilustračný obrázok k článku Považskobystrické ulice ožili: Nočná zábava nielen pre bežcov, FOTO
Zdroj: CoolTajneR

V sobotu večer sa uskutočnil prvý ročník nočného behu ulicami Považskej Bystrice pod názvom VEREDA night run. Štart a cieľ bol pred Domom kultúry v priestoroch CoolTajneRa, trať dlhá cca 1,7 km viedla odtiaľ smerom na SOŠ strojnícku a naspäť. Muži a ženy v individuálnych kategóriách absolvovali okruh trikrát, čiže celková vzdialenosť pretekov bola približne 5 km. Súťažili aj trojčlenné tímy, z ktorých každý člen absolvoval okruh jedenkrát.

Celkovo bežalo 114 pretekárov, z toho 81 v individuálnych kategóriách (52 mužov, 29 žien) a 33 bežcov a bežkýň v 11 tímoch. „Podujatia sa zúčastnili aktívni bežci, čo behávajú vo svojom voľnom čase pravidelne, ale väčšinu štartového poľa tvorili rekreační bežci, ktorí prišli hlavne kvôli zábave. Veľa bolo takých, čo nebehajú skoro vôbec a len si proste prišli zabehnúť tento nočný beh,“ povedal hlavný organizátor podujatia Peter Fapšo.

„S prvým ročníkom tohto podujatia som spokojný. Moja spokojnosť pramení z toho, ako sa ľudia sa zabávali, aký mali pocit z celého podujatia a hlavne aká na ňom vládla atmosféra,“ vyslovil sa Peter Fapšo.

Ako bolo dopredu oznámené, výťažok z päťeurového štartovného bude venovaný sponzorsky na nákup materiálu stolnotenisovej reprezentantky z Považskej Bystrice Moniky Uríkovej, celkovo ide o sumu 590 eur. „Boli aj takí ľudia, čo zaplatili štartovné, lebo chceli podporiť, prípadne aj získať tričko s logom pretekov, ale vedeli, že sú v tom čase na dovolenke, preto sa nemôžu osobne zúčastniť,“ vysvetlil Fapšo. No tá suma nemusí byť ešte konečná, pretože podľa slov Petra Fapša zostalo ešte približne 30 tričiek s logom podujatia, hlavne veľkosti L a XL, ktoré ponúknu záujemcom. Tí ich môžu získať po zaplatení dodatočného štartovného a pomôcť tak mladej športovej nádeji z nášho mesta.

Celé podujatie prebehlo podľa hlavného organizátora bez väčších problémov. „Najväčšie obavy som mal z toho, že neodštartujeme načas. Ale registrácia sa podarila urobiť včas, dokonca sme ešte niekoľko minút do štartu čakali,“ prezradil Fapšo. Podľa jeho slov si teraz dajú organizátori krátky oddych, no potom už začnú myslieť na ďalší ročník, pričom v hľadáčiku majú aj trailový beh.

Vo fotogalérii si pozrite zábery z podujatia.

Výsledky VEREDA night run 2016

Muži

  1. Jozef Kasman
  2. Peter Bielik
  3. Samuel Širo

Ženy

  1. Ivana Líšková
  2. Zdenka Rychtarikova
  3. Miroslava Žideková

Tímy

  1. Rekreanti (Lukáš Demáček, Ján Vybošťok, Lacko Pongrác)
  2. Lekáreň Broja (Václav Barbosa, Vladimír Šamaj, Anton Martaus)
  3. Chirurgia PB (Lucia Rišková, Peter Škulavý, Pavol Válek)

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považská Bystrica sa dočkala: Prvýkrát sa pobeží jej nočnými ulicami

Považskobystrické tribúny v nadšení: Excelentný výkon novej posily

Foto: ilustračné

VEREDA night run 2016: Nočný beh Považskou Bystricou
9
Galéria
Zdroj: CoolTajneR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM