Filip Chudý Rôzne

Považskobystrické kúpalisko reaguje na horúčavy: Pre takýto krok sa rozhodlo!

Aj na Považskú a okolie udreli poriadne teploty. Na súčasné horúčavy sa rozhodlo zareagovať i kúpalisko v Považskej. Aha, pre aký krok sa rozhodlo.

Ilustračný obrázok k článku Považskobystrické kúpalisko reaguje na horúčavy: Pre takýto krok sa rozhodlo!
Zdroj: Dnes24.sk

Teploty sa v týchto dňoch šplhajú k naozaj vysokým cifrám. Aj v Považskej Bystrici a okolí sa potíme vo vlastnej šťave. Dopriať si preto príjemné osvieženie pri vode, to rozhodne nie je na zahodenie. Na aktuálne horúčavy sa rozhodlo zareagovať aj letné kúpalisko v Považskej Bystrici, konkrétne formou predĺženia zabehaných augustových otváracích hodín.

„V auguste sme podobne ako počas minulých rokov mali mať otvorené od 12:00 do 19:00, ale vzhľadom na aktuálne vysoké teploty sme sa rozhodli, že otváraciu dobu posunieme na 10:00, čiže bude taká, aká bola počas celého júla,“ povedal Ľubomír Kubovič, riaditeľ Mestských športových klubov (MŠK) Považská Bystrica, ktoré letné kúpalisko spravujú.

Takéto otváracie hodiny budú podľa jeho slov minimálne do konca tohto týždňa, potom budú operatívne reagovať na vývoj počasia a teplôt. „Ak by boli rána o niečo chladnejšie, potom by sme v dané dni otvárali letné kúpalisko o 12:00,“ vysvetlil riaditeľ MŠK spôsob, ako budú postupovať pri otváraní kúpaliska. Iné významnejšie opatrenia vzhľadom na súčasné vyššie teploty zavedené neboli.

„Myslím si, že o 10:00 je aktuálne ideálny čas na otvorenie kúpaliska, keďže skôr by ľudia vo veľkom ani nechodili. Podobné je to aj večer, keď už teploty tak ukrutné nie sú. Preto túto otváraciu dobu pokladáme za optimálnu a zatiaľ neuvažujeme o tom, že by sme ju predĺžili,“ doplnil Kubovič s tým, že tento týždeň im môže vynahradiť horšie dni v júni a júli.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Zimný štadión v Považskej dostáva nový šat: Čo všetko tu pribudne? VIDEO a FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM