Filip Chudý Rôzne

Považskobystrické chodníky opravujú: Vybrali sa časti týchto sídlisk, FOTO

Počas leta je čas aj na opravy chodníkov, pričom na zopár z nich sa robí aj v našom meste. Pozrite si, ktoré časti opravujú.

Ilustračný obrázok k článku Považskobystrické chodníky opravujú: Vybrali sa časti týchto sídlisk, FOTO
8
Galéria
Zdroj: Mesto Považská Bystrica

Mnohé považskobystrické chodníky potrebujú opravu, pričom hovorkyňa mesta Iveta Pagáč Kováčiková informovala, že práce na určitých častiach chodníkov sa rozbehli na sídliskách SNP a Hliny, pokračovať sa bude na Rozkvete a v blízkosti Orlovského mosta. „Všetky tieto aktivity si vyžiadajú investíciu približne 70 000 eur,“ doplnila.

Na sídlisku SNP bola ukončená rekonštrukcia chodníka od Materskej školy Grznára 1441 až poza bytový dom 1449. Okrem toho bol zrealizovaný aj prepojovací chodník od bytovému domu 1447 k ihrisku v dĺžke asi 50 metrov. „Asfaltovacie práce sú už ukončené taktiež na chodníku pri bytovom dome č. 1461, kde sa robila aj časť parkoviska kvôli problémovej kanalizácii,“ uviedla hovorkyňa s tým, že sa pracuje aj na Hlinách pred krížom, kde boli v minulosti zničené a rozpadnuté schody.

„Po tradičných Helenských hodových slávnostiach sa pristúpi aj k rekonštrukcii chodníka pri bytových domoch 2051 a 2052 na Rozkvete,“ konštatovala Pagáč Kováčiková. Na jeseň by sa mali rozšíriť aj parkovacie miesta na Východnej ulici.

Považskobystrická hovorkyňa tiež zviedla, že aktuálne prebieha oprava chodníka na Ulici Nová, smerom na Orlovský most. „V plánovanej prvej etape rekonštrukcie sa pritom odstráni starý zničený asfalt, ktorý bude nahradený novým a osadí sa tu tiež nové zábradlie,“ dodala.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

V Považskej Bystrici sa opravuje zopár chodníkov: Ide o tieto
8
Galéria
Zdroj: Mesto Považská Bystrica
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM