Filip Chudý Krimi

Považskobystrické cesty dali vodičom zabrať: Polícia o nehode autobusu MHD, FOTO

Zhoršený stav ciest v Považskej Bystrici spôsobil komplikácie v doprave. Na Rozkvete sa stala aj nehoda, keď narazil autobus MHD.

Ilustračný obrázok k článku Považskobystrické cesty dali vodičom zabrať: Polícia o nehode autobusu MHD, FOTO
Zdroj: Facebook.com/Doprava v Považskej

Považskobystričania na prelome januára a februára zaplavili sociálne siete fotkami, na ktorých upozorňovali na zhoršený stav komunikácií v meste. Viacero podnetov nám čitatelia poslali aj do redakcie. Najviac zaujala fotografia autobusu mestskej hromadnej dopravy v zvodidlách.

Nehoda autobusu

Dopravný podnik mesta Považská Bystrica na sociálnej sieti v piatok 29. januára oznámil, že sa „ospravedlňuje sa cestujúcej verejnosti za meškanie spojov, ktoré je spôsobené stavom ciest a taktiež dopravnou nehodou na sídlisku Rozkvet.“

Vedúca oddelenia komunikácie a prevencie Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne Danka Adámiková uviedla, že „k dopravnej nehode došlo v piatok o 16.25 hod. na križovatke miestnych komunikácií na sídlisku Rozkvet v Považskej Bystrici pod bytovkami ,Hʻ. A to tak, že vodič jazdil s autobusom v smere jazdy od bytoviek smerom dole do uvedenej križovatky,“ ozrejmila a pokračovala.

„Pričom z dôvodu neprispôsobenia rýchlosti jazdy stavu a povahe vozovky narazil prednou časťou autobusu do tam povedľa cesty upevnených železných zvodidiel,“ pripojila.

Pokuta

Ako doplnila policajná hovorkyňa, ku zraneniu osôb nedošlo. „Alkohol u vodiča zistený nebol. Vec bola na mieste vyriešená v blokovom konaní,“ povedala.

Keďže ste nám hlásili zhoršenú situáciu na cestách v okolí Považskej Bystrice, zaujímalo nás, či prípadne prišlo aj k ďalším nehodám v spojitosti so stavom vozovky. „V tento deň sme riešili celkom dve dopravné nehody (táto s autobusom a ešte neznámy v Púchove na parkovisku „Rožák“) a päť škodových udalostí. V súvislosti s MHD už žiadna,“ dodala Adámiková s tým, že podľa zákona je vodič povinný prispôsobiť rýchlosť jazdy okrem iného aj stavu a povahe vozovky.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Takto skončil autobus v zvodidlách.

OBRAZOM: Nehoda autobusu považskobystrickej MHD na Rozkvete
6
Galéria

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM