Filip Chudý Kultúra

Považskobystrické centrum zažije príval zábavy: Kto všetko k nám zavíta?

V Považskej Bystrice kamenné divadlo nenájdeme, ale pod holým nebom si ho priamo v centre môžeme vychutnať. Pripravuje sa toho ale viac.

Ilustračný obrázok k článku Považskobystrické centrum zažije príval zábavy: Kto všetko k nám zavíta?
Zdroj: Dnes24.sk

Priestor fontány v centrálnej mestskej zóne ponúkne v rámci kultúrneho leta aj voľne dostupné divadelné predstavenia pod holým nebom. Prvýkrát to bude už v sobotu 21. júla. Najprv si prídu na svoje najmenší, pre ktorých je od 17:00 pripravené bábkové predstavenie. Divadlo zo šuflíka predvedie svoju úspešnú hru Pinokio. „Naši kamaráti si s Pinokiom zaspievajú, zažijú veľké dobrodružstvo a vstúpia do atmosféry Talianska, z ktorého rozprávka pochádza. Spolu s Modrou Vílou budú deti kúzliť a vyčarujú nielen dlhý nos za Pinokiove klamstvá. Staňte sa svedkami ako sa z drevenej bábky stane dobrosrdečný a obetavý ozajstný chlapec,“ znie popis približne 45-minútovej rozprávky.

Hlavná porcia divadelnej zábavy príde v sobotu od 20:00, keď k nám po roku zavíta v Považskej Bystrici už dobre známe Túlavé divadlo. To tentoraz ponúkne hru Jakuba Nvotu s názvom Cyrano alebo Balabilé o Nose.

Ide o úpravu klasickej predlohy Edmonda Rostanda Cyrano z Bergeracu. „Cyrano je komediálny komorný projekt pre päť hercov, ktorí zahrajú celé obsadenie pôvodnej hry s novou autorskou hudbou a pesničkami. Príbeh lásky, presláveného ,dlhého nosa‘ popretkávaný vtipnými dialógmi a situáciami,“ znie informácia o tejto 80-minútovej hre, v ktorej účinkujú Lucia Hurajová, Štefan Richtárech, Števo Martinovič, Kamil Mikulčík, Pavol Buocik a Jakub Nvota.

Na obe predstavenia je voľný vstup. V prípade nepriaznivého počasia sa uskutočnia v kine Mier. Podobne to bude aj v piatok 20.júla od 20:00, keď bude pri fontáne koncert pod holým nebom v podaní skupín Čisté tvary a Lavagance.

Ďalší divadelný deň v považskobys­trickom centre bude potom v sobotu 11. augusta. Keď sa u nás predstaví Divadlo na hojdačke s bábkovým predstavením pre deti Žabí princ. Večer to bude Divadlo Commedia a jej Skrotenie zlej ženy – klasické dielo svetovej dramatickej tvorby v komornej a výrazne komediálnej úprave.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM