Rôzne

Považskobystrické centrum ožije: Skrášlia ho veterány, PROGRAM

Aj keď obľúbený Strážov Classic trochu upravili, na tom, že zavíta aj do centra Považskej Bystrice, sa nič nezmenilo. Pozrite program.

Ilustračný obrázok k článku Považskobystrické centrum ožije: Skrášlia ho veterány, PROGRAM
Zdroj: Dnes24.sk

Veterán Klub Manín organizuje v sobotu 27. júna 6. ročník Strážov Classic, tentoraz však nepôjde o rely majiteľov historických vozidiel. „Nebude to súťažný Strážov Classic, preto tento ročník dostal prívlastok špeciál. Nechceli sme prerušiť kontinuitu podujatia, ale kvôli korone sme upustili od súťažného charakteru a nahradili ju takou pohodovou jazdou, počas ktorej sa bude prechádzať krásami nášho okolia,“ vysvetlil garant podujatia Ján Húska.

Prezentácia v centre

„Prihlásených je zatiaľ 18 posádok, ale očakávame ich približne 40–50. Pokiaľ bude viac, bolo by to ešte lepšie. Ale je to po korone, takže ľudia trochu váhajú, pričom účasť môže ovplyvniť aj počasie,“ ozrejmil.

Nebude chýbať ani už tradičná prezentácia v centre Považskej Bystrice (od 14.00 h do 16.00 h), po dvoch rokoch opäť na pešej zóne medzi Tromi vežami a Ščokinom. „Tam pripravujeme aj predstavovanie vozidiel a účastníkov formou rozhovorov. Bude to v takej jednoduchšej forme pre verejnosť, aby ľudia nielen videli pekné vozidlá, ale aj niečo vedeli a nadýchali sa tak ,oldʻ atmosféry,“ doplnil Húska.

Trasa

Podľa garanta podujatia sa každé zúčastnené vozidlo oplatí vidieť pre tých, čo k tomu inklinujú. Každý návštevník by si však mal nájsť niečo svoje, čo ho zaujme. „Nemožno však ešte povedať presne, že aké vozidlá tam budú, keďže niektorí účastníci ich majú viac a vyberú si jedno v deň podujatia podľa počasia,“ dodal.

Prvá etapa Strážov Classic Špeciál vedie z Považskej Bystrice cez Štiavnik, Bytču a Sveredník na zámok v Budatíne, kde bude prestávka. Druhá etapa pôjde odtiaľ smerom do Považskej Bystrice, ale cez Ovčiarsko a Predmier. Trasa má okolo 80 km.

Program Strážov Classic 2020

  • 8.00 h – 9.55 h prezentácia v hoteli Podhradie, posedenie pri káve
  • 10.00 h štart I. etapy Považská Bystrica – zámok Budatín
  • 13.00 h štart II. etapy zámok Budatín – Považská Bystrica
  • 14.00 h – 16.00 h výstava vozidiel na pešej zóne v Považskej Bystrici
  • 16.30 h hotel Podhradie – vyhlásenie výsledkov – ukončenie akcie

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Takto to vyzeralo na minulom ročníku.

Rallye Strážov Classic: Veterány v centre Považskej Bystrice
34
Galéria

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM