Filip Chudý Rôzne

Považskobystrická stanica zmenila svoju tvár: Pozrite na FOTO, čo je nové

Železničná stanica v Považskej Bystrici prechádza zmenami, ktoré by nás mali potešiť. Pozrite si, ako aktuálne vyzerá.

Ilustračný obrázok k článku Považskobystrická stanica zmenila svoju tvár: Pozrite na FOTO, čo je nové
27
Galéria

Považskobystrická železničná stanica (ŽST) sa mení. Najprv sa pôvodné nástupište č. 2 úplne zrušilo a vybudovalo nové, pričom od 9. septembra sa pokračovalo ďalšou fázou, ktorá sa týkala modernizácie bratislavského zhlavia nepárnej skupiny staničných koľají. Práce sa dotkli aj nástupišťa č. 1 a podchodu. Ako nám potvrdila hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Martina Pavliková, ukončenie prác a spustenie je plánované po skončení etapy B2, t.j. v piatok 15. decembra.

„Práce sa realizujú podľa aktualizovaného harmonogramu stavby, pričom nepretržitá výluka B2 bude ukončená v piatok. Boli dokončené koľaje č. 1, 2, 3, vrátane trakčného vedenia. Je zrealizované nástupište č. 1 vrátane jeho zastrešenia a vybudovania podchodu pre cestujúcich. K nástupišťu č. 1 budú vlaky pristavované v piatok 15. decembra po 18:00,“ povedala hovorkyňa ŽSR.

Tá ďalej uviedla, že podchod pre cestujúcich v úseku medzi nástupišťom 1 a 2 bude prevádzkovaný tiež do vyššie uvedeného dátumu. „Dokončený bol tubus podchodu vrátane výťahovej šachty na nástupišti č. 1. Bola osadená žulová dlažba podlahy podchodu vrátane zadláždenia výstupných schodísk. Boli dokončené sklenené bočné zásteny podchodu a osadené koše a lavičky na oboch nástupištiach,“ uviedla Pavliková s tým, že sa dokončuje vnútorné osvetlenie podchodu.

Ako sme sa v stredu 13. decembra presvedčili priamo na mieste, na považskobystrickej stanici sa s prácami finišuje, no už teraz je viditeľný rozdiel vďaka úplne novému nástupišťu č. 1. Navyše okrem nových lavičiek a smetných košov pribudli aj elektronické informačné tabule, ktoré na našej stanici chýbali. „Ešte sa bude dokončovať dilatačný celok podchodu DC 6, tzn. výstup na Robotnícku ulicu a do marca 2018 budú osadené výťahy pre cestujúcich,“ prezradila hovorkyňa ŽSR

Najbližšia nepretržitá výluka, etapa B3, je plánovaná od 12. marca 2018 v úseku Považská Bystrica – Považská Teplá na koľaji č.2, v rámci ktorej bude realizovaný nový železničný spodok a zvršok, trakčné vedenie, káblová chráničková trasa a protihlukové steny.

Železničná stanica v Považskej dostáva nový šat: Toto je na nej nové
27
Galéria

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Stavba železnice spôsobuje problémy: Čo zlepšia na úseku cesty Považská – Púchov?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM