Filip Chudý Hádzaná

Považskobystrická radosť: V Prešove sme zbíjali po dlhých rokoch

Dlhoročné čakanie na bodový zisk z centra Šariša sa skončilo. A to Považskobystričania boli blízko k ešte väčšie senzácii.

Ilustračný obrázok k článku Považskobystrická radosť: V Prešove sme zbíjali po dlhých rokoch
Zdroj: TASR

Osem a pol roka, toľko čakali hádzanári MŠK Považská Bystrica na bodový zápis z pôdy Tatrana Prešov. Zatiaľ naposledy na nej 3. apríla 2011 (31:30) a nasledujúcich 18 extraligových duelov tam prehrali. Ale 19. už nie, keďže v stredu 9. októbra dosiahli cennú remízu 26:26. „Pred zápasom sme si povedali, že sa tam pokúsime vyhrať, čiže aby sme všetci k tomu tak pristúpili a nevzdali to dopredu. Samozrejme, Prešov bol veľký favorit, ale celý čas to bolo vyrovnané a nikto neodskočil. Nakoniec bola z toho cenná remíza,“ povedal tréner MŠK Václav Straka.

Podľa jeho slov to bol taktický zápas, v ktorom sa nerozhodovalo v protiútokoch, čo je náš herný štýl, ale hralo sa väčšinou na postavené obrany. „Veľmi dobre sme dokázali ubrániť postupný útok Prešova a donútili ho k viacerým technickým chybám. Prešov však tiež veľmi dobre bránil, mali sme to ťažké, ale niekedy aj so šťastím sme sa s tým vyrovnali,“ ozrejmil.

Považská Bystrica mohla aj vyhrať, pričom chýbali centimetre. Ak by sa totiž strela Tomáša Valla neodrazila od žrde popred bránkovú čiaru, ale za ňu, bol by necelé dve minúty pred koncom stav 25:27. Šance v závere mal aj Prešov, ale Peter Pčola mu chytil sedmičku a v úplnom závere aj deväťmetrový hod. V prvom polčase zas dobré zákroky predvádzal Michal Dobroň. Pochvalu si však zaslúžia všetci hráči. Mrzia asi len štyri nepodarené útoky, v ktorých sme zbytočnou stranou lopty založili Prešovu gólový protiútok.

„Hoci sme mohli aj vyhrať, prevláda v nás radosť zo zisku bodu a berieme to ako úspech,“ konštatoval považskobystrický tréner.

V zápase zaujalo aj to, že hráči Považskej Bystrice vydržali so silami celý zápas, hoci takmer všetko odtiahla základná zostava. „Môžeme povedať, že z našej aj z prešovskej strany hralo po sedem hráčov. A ukázalo sa, že naši hráči za prešovskými v ničom nezaostávajú, maximálne teda v centimetroch a kilogramoch. Tempo síce nebolo až také vysoké, keďže išlo o súboj postavených obrán a postupných útokov, ale v kondícii sme žiaden problém nemali,“ doplnil Straka.

V stredu 16. októbra nás čaká prvý krok na ceste za obhajobou Slovenského pohára, keď hráme v Cíferi. Po reprezentačnej prestávke hráme doma proti Modre 2. novembra. „Tréningový mikrocyklus sa nabúra, keďže budeme mať dvojtýždňové zápasové voľno. Tento čas vyplníme aj tréningmi s kondičným charakterom, ale tiež sa zameriame na odstraňovanie chýb a zdokonaľovanie súhry. Na november sa musíme zodpovedne pripraviť, lebo bude veľmi náročný,“ dodal tréner MŠK.

Tatran Prešov – MŠK Považská Bystrica 26:26 (12:14)

Tatran: Cvitkovič, Čupryna – Rábek 4, M. Šárpataky, Djerič, Michalka 5, Magdolen, Krok, Ľ. Šárpataky, Cabezon 4, Vučko 1, Straňovský 2, Hozman, Fodorean 1, Carapkin 6, Grzentič 3
MŠK: Pčola, Dobroň, Buday – Sloboda, Bystrický, Ivanicja 3, Burnazovič 5, Petričenko 4, Jurák 2, Briatka 5/3, Štefina, Urík, Vallo 7, Gardian, Lovíšek
Rozhodovali: Budzák – Záhradník, vylúčení: 6:6, 7 m hody: 1/0 – 3/3, 284 divákov

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Pozrieť si môžete aj záznam zo zápasu.

Zdroj: YouTube.com

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM