Filip Chudý Šport Iné športy

Považskobystrická radosť: Nikoleta Trníková si vyplávala medailu a tiež limit

Mladá plavkyňa z Považskej Bystrice Nikoleta Trníková potvrdila svoj talent v medzinárodnej konkurencii. Radosť nám urobila hneď dvakrát.

Ilustračný obrázok k článku Považskobystrická radosť: Nikoleta Trníková si vyplávala medailu a tiež limit
3
Galéria
Zdroj: Slovenská plavecká federácia

Vstup do jesennej časti plaveckej sezóny vyšiel 17-ročnej Nikolete Trníkovej, členke Národného športového centra a Považskobystrického plaveckého oddielu, naozaj znamenite. Najprv sa zúčastnila na podujatí 5. kola FINA Svetového pohára v Berlíne, kde najvýraznejší úspech zaznamenala na 200 metrov prsia, keď si vybojovala bronz časom 2:28,91 min. Do finále sa dostala aj na 200 m polohové preteky, v ktorých skončila ôsma. Šiesta bola na 400 m polohové preteky.

„Som rada, že som sa Svetového pohára zúčastnila a mohla reprezentovať Slovensko aj na takomto významnom seniorskom podujatí. Vzhľadom na to, že sme v plnej príprave a týždeň pred podujatím sme sa vrátili zo sústredenia, tak som so zaplávanými časmi spokojná. Som úprimne veľmi šťastná, že sa mi podarilo v disciplíne 200 m prsia skončiť na treťom mieste,“ povedala Trníková pre stránku Slovenskej plaveckej federácie.

Ako ďalej uviedla, nebol to síce jej osobný rekord, ale potvrdila olympijský B-limit do Tokia 2020. „S časom som spokojná, pretože to boli prvé preteky sezóny. Taktiež som rada, že sa mi podarilo prekonať v disciplíne 100 m prsia päť rokov starý juniorský rekord o viac ako pol sekundy,“ doplnila.

Spokojnosť netajil ani jej tréner Karel Procházka, ktorému Nikoline výsledky predĺžili príjemný pocit z nedávnych juniorských šampionátov. „Úprimne som čakal, že prekoná juniorský rekord na 100 m prsia, a to bol aj hlavný cieľ, s ktorým sme sem prišli. Prekvapila ma ale tým, že sa dokázala priblížiť svojím maximám v hlavných disciplínach 200 m prsia a 400 m polohové preteky, prakticky zo základného mesačného objemového tréningu bez akéhokoľvek vylaďovania. Tajne som dúfal v nejaké finále a o medaile sa mi ani nesnívalo,“ vyjadril sa pre swimmsvk.sk s tým, že si vážia pozitívne reakcie.

A tie pokračovali hneď o týždeň na to, keďže počas uplynulého víkendu sa Trníková zúčastnila na mítingu Plzenské šprinty v krátkom bazéne. Štartovala v šiestich disciplínach, pričom šesťkrát vytvorila osobný rekord a zo štyroch finálových účastí dvakrát skončila na stupni víťazov.

Na 200 m prsia dohmatla vo finále druhá a časom 2:24,34 min splnila limit na decembrové majstrovstvá Európy v krátkom bazéne v Glasgowe. Zároveň vylepšila vlastný slovenský juniorský rekord v tejto disciplíne zaplávaný v dopoludňajších rozplavbách (2:25,01 min.). Rovnako druhá skončila na polovičnej trati 100 m prsia v kvalitnom osobnom rekorde 1:08,56 min. Osobné rekordy vylepšila aj na 50 prsia (32,54 s) a 200 motýlik (2:17,26 min.).

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Pozrite zábery z úspešného vystúpenia v Berlíne.

FOTO: Nikoleta Trníková bronzová na Svetovom pohári v Berlíne
3
Galéria
Zdroj: Slovenská plavecká federácia
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM