Filip Chudý Rôzne

Považskobystrická priemyslovka sa obnoví: Pozrite, čoho sa to týka, FOTO

Známa stredná škola, ktorá sa nachádza v centre Považskej Bystrice, sa bude rekonštruovať. Vieme, k akej obnove príde.

Ilustračný obrázok k článku Považskobystrická priemyslovka sa obnoví: Pozrite, čoho sa to týka, FOTO
13
Galéria

Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) sa stal úspešným žiadateľom o dotáciu z Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky na rekonštrukciu troch stredoškolských telocviční pri župných školách. „Rekonštrukciu podstúpi telocvičňa púchovského gymnázia, Strednej odbornej školy v Starej Turej a Strednej priemyselnej školy v Považskej Bystrici. Celkové náklady sa vyšplhajú do výšky viac ako 340 000 eur, pričom spoluúčasť TSK budú tvoriť prostriedky v sume takmer 70 000 eur,“ uviedol predseda TSK Jaroslav Baška.

Stredná priemyselná škola v Považskej Bystrici spravuje trakt telocviční, v ktorom sa nachádza jedna rozmerovo väčšia a jedna menšia telocvičňa, ako i posilňovňa a zázemie – šatne, sprchy, sociálne zariadenia. Tie v trakte telocviční neprešli obmenou od ich uvedenia do prevádzky v prvej polovici sedemdesiatych rokov. Rekonštrukciu by mala okrem uvedeného podstúpiť i strešná krytina.

„Župa plánuje zrekonštruovať sociálne zariadenia i strešnú krytinu nad celým traktom telocviční SPŠ Považská Bystrica. Rekonštrukčné práce na telocvični považskobystrickej priemyslovky plánuje TSK spustiť po zimnom období. V prípade priaznivého počasia by rekonštrukcia mohla začať v marci budúceho roka. Odhadovaná dĺžka prác je tri až štyri mesiace,“ povedal Matej Plánek z oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov TSK.

Ako ďalej uviedol, pred podpisom zmluvy o dielo je plánovaná aj investičná akcia zameraná na zvýšenie energetickej efektívnosti budovy školy. Medzi ďalšie plánované investície do SPŠ Považská Bystrica patrí aj inovácia a modernizácia odborného vzdelávania a prípravy na priemyslovke, ktorej zámerom je vytvorenie špecializovaného pracoviska na edukáciu a prax s využitím moderných CNC strojov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Trakt telocviční SPŠ v Považskej Bystrici: Čaká ho rekonštrukcia
13
Galéria

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM