Filip Chudý Rôzne

Považskobystrická nemocnica sa vynoví: Ktoré veci treba na nej akútne riešiť?

Nemocnica s poliklinikou (NsP) Považská Bystrica sa bude tento rok modernizovať. Čo je v pláne a kde ju najviac tlačí topánka?

Ilustračný obrázok k článku Považskobystrická nemocnica sa vynoví: Ktoré veci treba na nej akútne riešiť?
Zdroj: Dnes24.sk

Považskobystrickú nemocnicu čakajú v tomto roku ďalšie zmeny. Potvrdila to Veronika Rezáková, vedúca oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov Trenčianskeho samosprávneho kraja, pod ktorý naša nemocnica patrí. Tá podľa jej slov disponuje zrekonštruovaným urgentným príjmom, modernou operačnou sálou ORL oddelenia, novými operačnými prístrojmi, geriatrickým oddelením i modernými výťahmi. Tento rok ju čaká rekonštrukcia komunikačnej infraštruktúry a nemocničného informačného systému. TSK zároveň plánuje vypracovať projektovú dokumentáciu na obnovu elektroinštalácie, ako aj nemocničných operačných sál.

Predseda TSK Jaroslav Baška verí, že tento rok zrekonštruujú jednotku intenzívnej starostlivosti interného oddelenia, oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny spolu s prístrojovým vybavením a plánujú zrekonštruovať aj pôrodnú sálu. „Z minulého roka presúvame rekonštrukciu a modernizáciu nemocničnej kuchyne a jedálne, ktorá by sa mala stať realitou už v lete. Tohtoročné investície do NsP Považská Bystrica presiahnu sumu 1,45 milióna eur,“ doplnil župan nášho kraja.

„Sme radi, že do nemocnice ide aspoň toľko financií, koľko ide, lebo to nie je malá suma. Takže si to vážime. Ale fakt je ten, že naša nemocnica by potrebovala ešte väčšiu investíciu, pričom verím, že už tento rok pri najbližšom rozpočtovom opatrení sa niečo ešte podarí, aby sme mohli realizovať ďalšie naše projekty, ktoré máme v pláne,“ povedal riaditeľ považskobystrickej nemocnice Igor Steiner.

Podľa neho je pre nemocnicu najakútnejšie tento rok to, aby sa zrekonštruovala kuchyňa, čo sa odložilo z minulého roka. „Vyzerá to tak, že tento rok by to mohlo byť konečne vysúťažené a mohli by sme to realizovať. Prioritou je teda kuchyňa a druhou postupná rekonštrukcia elektroinštalácie. A to všetko od transformátorov až po poslednú žiarovku. Toto sú aktuálne dve veci, ktorými nemocnica trpí najviac,“ vyjadril sa Steiner.

V nemocnici sa tiež rozšíria lôžkové kapacity, ak si odmyslíme nové geriatrické oddelenie, ktoré ešte potrebujú personálne obsadiť, potom ide o štyri nové lôžka, po dve na JISke a ARO. Steiner tiež prezradil, že na komunikačnej infraštruktúre sa robí aktuálne teraz v celej nemocnici, pričom jej druhá etapa má byť hotová do cca ôsmich týždňov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM