Filip Chudý Rôzne

Považskobystrická nemocnica s dobrou správou: Tento zákaz sa ruší

Počet chorých na chrípkové ochorenia stúpol vo februári natoľko, že naša nemocnica bola nútená prijať opatrenia.

Ilustračný obrázok k článku Považskobystrická nemocnica s dobrou správou: Tento zákaz sa ruší
Zdroj: Dnes24.sk

Na základe odborného stanoviska Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Považskej Bystrici boli príkazom riaditeľa na všetkých lôžkových oddeleniach Nemocnice s poliklinikou (NsP) Považská Bystrica zrušené návštevy od 13. februára až do odvolania. Po troch týždňoch prišlo k zrušeniu zákazu návštev.

„Od pondelka 5. marca sú zrušené všetky obmedzenia, ktoré sa týkali zákazu návštev. Týka sa to všetkých lôžkových oddelení našej nemocnice. Návštevy na nich sú teda opäť povolené,“ informovala hovorkyňa NsP Považská Bystrica Zuzana Žilovcová.

Tento zákaz sa prehodnocoval priebežne každý týždeň na základe aktuálneho vývoja chorobnosti na akútne respiračné a chrípke podobné ochorenia. V okrese Považská Bystrica v minulom kalendárnom týždni zaznamenali celkovú chorobnosť na akútne respiračné ochorenia 2139,82/100 0­00 osôb v starostlivosti hlásiacich lekárov, čo bol pokles o 12 % oproti predchádzajúcemu týždňu. Zákaz návštev spôsobil výrazný nárast chorobnosti v šiestom kalendárnom týždni, vtedy bola v našom okrese na úrovni 2761,00/100 0­00 osôb. O týždeň na to chorobnosť ešte stúpla.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM