Filip Chudý Rôzne

Považskobystrická nemocnica má nové ambulancie pre deti: Kto v nich ordinuje?

K zlepšeniu zdravotnej starostlivosti by mali prispieť nové ambulancie v Považskej Bystrici. Ide o tieto odbory.

Ilustračný obrázok k článku Považskobystrická nemocnica má nové ambulancie pre deti: Kto v nich ordinuje?
Zdroj: Dnes24.sk

Nemocnica s poliklinikou (NsP) Považská Bystrica sa rozrastá. Detské oddelenie NsP na svojej stránke informovalo o nových odborných ambulanciách. „V budove detskej polikliniky na druhom poschodí vznikajú v týchto dňoch dve nové ambulancie,“ oznámili s vierou, že tieto ambulancie prispejú k zlepšeniu zdravotnej starostlivosti o deti v našom regióne.

Pokračuje v práci

Ako ďalej uviedli, detská nefrologická ambulancia pokračuje v práci pani doktorky Eleny Bandúrovej, ktorá odišla na dôchodok. „Ambulanciu bude viesť doktorka Martina Košútová spolu so sestričkou Danielou Macušovou. Ordinačné dni sú pondelok, streda a štvrtok od 7.00 hod. do 15.00 hod.,“ doplnili. Kontakty: 042/4304 362, detska.nefro@nemocnicapb.sk.

„Druhá je úplne nová. Ambulanciu detskej pneumológie a ftizeológie bude viesť doktorka Martina Babecová spolu so sestričkou Máriou Barančíkovou,“ uviedlo detské oddelenie NsP

Nové ambulancie

Venovať sa má hlavne nasledovným skupinám ochorení: protrahované a recidivujúce infekcie dýchacích ciest, chronický a protrahovaný kašeľ, bronchiálna astma, primárna ciliárna dyskinéza, podozrenia na cystickú fibrózu. Ordinačné hodiny sú v pondelok od 11.00 hod. do 15.00 hod., utorok a piatok od 7.00 hod. do 15.00 hod. Kontakty: 42/4304 369, deti.pneumo@nemocnicapb.sk.

NsP Považská Bystrica zároveň na sociálnej sieti informovala, že od 12. októbra funguje v priestoroch očnej jednodňovej ambulantnej starostlivosti nová ambulancia. Lekárkou je Alexandra Račeková a sestrou Taťjana Miháliková. Ordinačné hodiny: pondelok, utorok, štvrtok, piatok 7.00 hod. – 15.00 hod. Kontakt: 042/ 4304 271.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM