Filip Chudý Hádzaná

Považskobystrická mládež má potenciál: Potvrdila ho medailovým úspechom, FOTO

Po poslednom zápase sezóny sa mladí hádzanári Považskej Bystrice mohli tešiť z cenného kovu. Aká je ich perspektíva do budúcnosti?

Ilustračný obrázok k článku Považskobystrická mládež má potenciál: Potvrdila ho medailovým úspechom, FOTO
9
Galéria
Zdroj: Ľudia pre hádzanú o.z.

Dramatický záver mal tento hádzanársky ročník v kategórii mladších dorastencov, po ktorom sa mohli usmievať hráči MŠK Považská Bystrica. Tí sa vďaka zaváhaniam protivníkom dostali do situácie, že im v posledkom kole v priamom súboji o tretie miesto stačila proti ŠKP Bratislava aj remíza, ktorú nakoniec uhrali (14:14). „My sme tiež niektorými výsledkami nahrali počas sezóny súperom do karát, no dokým bola nádej, bojovali sme o ňu,“ povedal vedúci mužstva Peter Valášek.

Záverečné stretnutie ovplyvnil fakt, že už v jeho úvode sa zranil Andrej Sloboda, ktorý je už po operácii členka, v ktorom si zranil puzdro. „Potom sme museli duel dohrať len so šiestimi hráčmi, keďže na lavičke boli už len mladí chlapci, ktorých sme sa báli pustiť do takého dôležitého zápasu. No naši hráči to zvládli hlavne bojovnosťou a výsledok sa dostavil, pričom treba vyzdvihnúť aj brankárov na oboch stranách, na našej Kevina Budaya,“ prezradil Valášek.

„Už pred sezónou sme tušili, že hoci máme mladý káder, aj ten môže za určitých predpokladov získať medailu. Síce nám sezónu ovplyvnili zranenia, ale stále mala pre nás dobrý vývoj, hoci sme mali nielen dobré, ale aj horšie zápasy. Nádej na medailu stále žila, preto sme o ňu bojovali, čo sa aj podarilo,“ vyjadril sa vedúci mužstva.

Ten ďalej uviedol, že pochvalu si zaslúži každý hráč, aj tí žiaci, ktorí dorastencom pomáhali v zápasoch či na tréningoch, pretože ide o kolektívny šport, v ktorom je každý člen potrebný. Valášek sa poďakoval nielen hráčom, ale aj funkcionárom, trénerom a všetkým, ktorí majú podiel na tomto medailovom úspechu.

Peter Valášek pôsobí aj v manažmente klubu a tiež pri prvom tíme, preto sa aj vyjadril sa otázku, či vidí medzi čerstvými bronzovými medailistami hráčov, ktorí by za niekoľko rokov mohli byť aj oporami medzi mužmi. „Keby sme nevideli v mládeži potenciál, potom to nemá ani zmysel robiť. Iné kluby síce nakupujú hráčov, ale našou filozofiou je ich vychovávať, aby sme si pripravili odchovancov pre prvé mužstvo. Aj v tomto tíme mladšieho dorastu vidím 6–7 hráčov, ktorí ak na sebe budú pracovať, môžu sa presadiť aj v prvom tíme,“ doplnil Valášek, ktorý zároveň dúfa, že bronz získajú aj naši muži. Dôležitý krok k tomu môžu spraviť v stredu od 18:00 v treťom súboji o 3. miesto proti Topoľčanom.

Bronzový tím mladších dorastencov MŠK:

Hráči: Buday Kevin, Lahdo Noel, Červenec Roman, Likavec Peter, Jánošík Lukáš, Plšek Marián, Pastierik Patrik, Valášek Eduard, Sloboda Andrej, Oselský Matúš, Kvaššay Branislav, Štefina Marek, Sokola Samuel, Maliar Marián, Stoklasa Thedor.

Tréner: Buday Marián. Vedúci družstva: Valášek Peter.

Bronzový úspech Považskej: Postarali sa oň dorastenci MŠK
9
Galéria
Zdroj: Ľudia pre hádzanú o.z.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Majstrovstvá Slovenska v Považskej: Získajú naši mladíci cenný kov?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM