Filip Chudý Rôzne

Považskobystrická MHD bude v tento deň ZADARMO: Kto všetko sa môže tešiť?

V mestskej hromadnej doprave v Považskej Bystrici sa bude cestovať zadarmo. Prinášame o tom podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Považskobystrická MHD bude v tento deň ZADARMO: Kto všetko sa môže tešiť?
Zdroj: Dnes24.sk

Presne pred rokom zakúpila Mestská dopravná spoločnosť (MDS) za 1,2 milióna eur do svojho vozového parku päť nových moderných nízkopodlažných autobusov. Prevádzkovateľ mestskej hromadnej dopravy (MHD) v našom meste zároveň vtedy prezentoval myšlienku, že chce viacerými spôsobmi čo najviac zatraktívniť hromadné cestovanie v Považskej Bystrici. Jednou z nich bolo aj to, že sa počas roka pripravia tri akcie, kedy bude naša MHD zadarmo.

V roku 2017 sa uskutočnili dve. Prvá pre deti a mládež hneď krátko po predstavení nových moderných autobusov na Deň detí. Druhá, ktorá bola už pre všetkých, sa odohrala počas Európskeho týždňa mobility. V tomto roku mala okrem týchto dvoch pribudnúť ďalšia na Deň Zeme (22. apríla). No keďže ten tento rok padol na nedeľu, v MDS od pôvodného plánu tento rok upustili, keďže by to nemalo želaný účinok na podporu MHD. No zvyšné dve sa v roku 2018 uskutočnia, pričom najbližšia bude už v piatok 1. júna pre deti a študentov. Potvrdil nám to Jozef Keruľ, predseda predstavenstva MDS.

„Žiaci majú svoje čipové karty, ktorými sa preukážu, no malé deti ani nemusia, pretože v ich prípade je na prvý pohľad vidieť, že sú stále v detskom veku a netreba od nich pýtať doklad. Vodič si vypýta doklad len od tých, pri ktorých nie je hneď jasné, do ktorej vekovej kategórie patria,“ uviedol Keruľ, ako to na Deň detí prebehne v praxi.

Považskobystrickú MHD môžu v piatok 1. júna využiť deti a študenti bezplatne, pričom zadarmo sa môžu voziť na všetkých linkách MHD.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM