Filip Chudý Futbal Video

Považskobystrická kabína sa smiala... Derby rozhodol čerstvý otec! VIDEO

Zdá sa, že naši futbalisti sú králi lokálnych derby, lenže má to jeden háčik, ktorý chcú zmeniť. Ambície navyše majú aj v Slovenskom pohári.

Ilustračný obrázok k článku Považskobystrická kabína sa smiala... Derby rozhodol čerstvý otec! VIDEO
Zdroj: Milan Kováčik

Futbalisti MŠK Považská Bystrica zaznamenali v novej sezóne tretej ligy západ len druhé víťazstvo. V stredajšej predohrávke 8. kola porazili Lednické Rovne 2:0. Zaujímavosťou je to, že zatiaľ víťazia len v derby súbojoch, keďže prvú výhru si pripísali proti Púchovu (2:0). „Už sme sa v kabíne smiali, že derby sú naše… No v každom prípade chceme vyhrávať aj ostatné stretnutia, lebo nemáme v pláne sa pohybovať na konci tabuľky. Verím, že začneme zbierať body, aby sme sa v poradí posunuli vyššie,“ povedal strelec prvého gólu Jakub Valient.

Ten opísal svoj gólový moment takto: „Išiel som na zadnú žrď, lebo som predpokladal, že Marek Gajdošík tam tú loptu z krídla pošle. Obrancovia možno čakali z mojej strany spracovanie lopty, no ja som si počkal na jej odskok a skúsil som to trafiť… Verím, že ma to nakopne do ďalších zápasov, lebo góly sú pre mňa ako útočníka motivácia.“

„Po neúspešných výsledkoch sme potrebovali bodovať, čomu sme prispôsobili aj hru. Podarilo sa nám uspieť a sme radi za tri body. Môj gól a asistencia ma potešili, no stále môžem hrať lepšie. Pred zápasom sa mi narodila dcérka Natália, takže som dvojnásobne rád. Teší nás úspešnosť v derby zápasoch, no zároveň sme si vedomí toho, že musíme vyhrávať aj v iných stretnutiach,“ uviedol čerstvý otec Marek Gajdošík.

Zdroj: Dnes24.sk

Podľa považskobystrického trénera Jaroslava Vágnera sme duel proti „sklárom“ začali solídne so streleným gólom a pridať sme mohli ďalšie dva-tri. „Lenže potom sme poľavili a gólové príležitosti mal aj súper, prípadné inkasovanie nám mohlo situáciu sťažiť. No celkovo som s výkonom spokojný, v druhom polčase sme súperovi nič nedovolili a pridali druhý gól. Toto víťazstvo sme potrebovali, aby sme sa chytili. Teraz máme menšiu prestávku, ktorú musíme využiť na to, aby sme odstránili nedostatky a tiež musíme dostať do hry Gamboša so Slávikom, ktorých trápili zranenia,“ konštatoval tréner MŠK.

Zdroj: Dnes24.sk

Ako ďalej prezradil, tréningový výpadok je na spomínaných hráčoch viditeľný, pričom verí, že po vyše dvojtýždňovej zápasovej prestávke už budú vo forme. Najbližší duel našich futbalistov čaká až 30. septembra na pôde rezervy Zlatých Moraviec-Vrábeľ. Vágnera stále ale mrzí víkendová domáca prehra 0:1 so Šaľou, keďže už mohli byť vyššie v tabuľke, no dúfa, že postupnými krokmi v nej pôjdu stále nahor. Navyše čaká na koniec kauzy okolo Lukáša Mravca, s ktorým teraz nemôže pre trest počítať.

Považskobystričania sa zároveň v stredu dozvedeli aj meno svojho súpera v 4. kole Slovenského pohára, ktorým bude 10. októbra FC ŠTK Fluminense Šamorín. „Sme radi, že k nám príde druholigové mužstvo, aspoň uvidíme, ako to naši chalani zvládnu, je to pre nich veľmi dobrý test. Ale určite budeme chcieť postúpiť, ak sa bude dať,“ vyjadril sa k žrebu považskobystrický tréner.

Zaujímavosťou je to, že Šamorín mohol prísť do Považskej Bystrice na pohárový zápas už v minulej sezóne, lenže to by sme nemohli vtedy vypadnúť o kolo skôr s Častkovcami. „Každý súper v tejto fáze je ťažký. Osobne som si prial niekoho z Fortuna ligy, no aspoň máme motiváciu postúpiť, aby sme ho prípadne dostali v ďalšom kole,“ doplnil Gajdošík. „Pozrel som si druholigovú tabuľku, kde je Šamorín trochu vzadu. No vieme, že majú v kádri chlapcov z Brazílie. Možno nám tí ukážu niečo z ich futbalu, alebo im to ukážeme my,“ dodal Valient.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM