Filip Chudý Šport Iné športy

Považskobystričanov výsledky testov nepotešili: Väčšina tímu má koronavírus!

Zlá pandemická situácia zasiahla aj do športovej oblasti. Svoje zápasy museli tentoraz rušiť považskobystrickí hokejisti.

Ilustračný obrázok k článku Považskobystričanov výsledky testov nepotešili: Väčšina tímu má koronavírus!
16
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Slovenská hokejová liga (SHL) odštartovala po nútenej prestávke 20. novembra, lenže najbližšie dve kolá budú opäť nekompletné. Dôvodom je vysoký počet nakazených hráčov koronavírusom v tíme HK 95 Považská Bystrica. Informoval o tom na svojej stránke Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH).

Nie je to prvý prípad, čo objavili ochorenie COVID-19 v kádri považskobystrických „panterov“. „Vtedy sme registrovali iba jedného chorého hráča a smerovali do karantény. Teraz je to oveľa horšie,“ povedal pre hockeyslovakia.sk manažér klubu Ján Zlocha st.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Odložili sa tak najbližšie dva zápasy Považskobystri­čanov, ktoré mali hrať doma. V stredu 9. decembra to malo byť považské derby s Dubnicou a v piatok 11. decembra súboj proti Spišskej Novej Vsi. Obe stretnutia boli odložené zatiaľ na neurčito.

„Náš okres patrí k jedným z najviac zasiahnutým ochorením COVID-19. Hráči trénovali a hrali zápasy. Všimli sme si však, že sú nejakí chorľaví, ale ešte to nejako odohrali aj za pomoci juniorov. Vzhľadom na to, že sa pravidelne zúčastňujú na testovaní, utorkové výsledky nás nepotešili. Väčšia polovica mužstva je pozitívna, a preto musíme povinne pauzovať. Tentoraz už nie sme schopní nijako polepiť zostavu a ísť na zápas. Po porade so SZĽH sme teda museli pristúpiť k tomuto kroku,“ dodal pre zväzový web Zlocha.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM