Filip Chudý Kultúra

Považskobystričanov čaká finálový týždeň: Kam sa ísť zabaviť v meste a okolí?

Tri veľké finálové zápasy počas jedného týždňa? To sa v našom meste stane len výnimočne. Navyše ponuka akcií je bohatá.

Ilustračný obrázok k článku Považskobystričanov čaká finálový týždeň: Kam sa ísť zabaviť v meste a okolí?
Zdroj: Barbora Talačová

Podpora partnerského vzťahu – prednáška

20. mája o 17:00, KC Cooltajner

Prednáška a diskusia so psychologičkou Lenkou Ciglanskou na tému Podpora partnerského vzťahu. Ako oživiť vzťah, ako prekonať krízy, čo robiť, aby to dobré vydržalo v partnerskom alebo inom blízkom vzťahu. Ako zvládnuť rodinu a nezabudnúť na seba a na partnera. Prednáška je určená každému, kto má chuť zlepšiť svoje vzťahy.

Do boja

20. mája o 19:00, kino Mier

Pred dvoma rokmi automobilová spoločnosť Perrin Industries podpísala dohodu so svojimi 1100 zamestnancami – tí pristúpili na citeľné platové obmedzenia výmenou za istotu pracovného miesta po dobu nasledujúcich 5 rokov. Navzdory rekordnému zisku továrne a daným sľubom sa vedenie podniku ale náhle rozhodlo výrobu ukončiť. Zamestnanci, v čele s hovorcom Laurentom Amédéom, však toto rozhodnutie odmietajú prijať a sú pripravení urobiť všetko, čo je v ich silách, aby si prácu zachránili. Francúzska dráma.

Slow Flow Joga

20. a 21. mája o 19:00, SZUŠ Stella

V priestoroch Súkromnej základnej umeleckej školy Stella na Hlinách sa bude v pondelok aj utorok cvičiť joga.

Od Tatier k Dunaju

21. mája o 17:00, pred Hotelom Podhradie

Pelotón cyklistov budete môcť privítať v utorok medzi 17:00–18:00 h pred Hotelom Podhradie. Pripravený tiež bude sprievodný kultúrny program.

Danube MonARCHI

21. mája o 18:00, koncertná sála ZUŠ M. R. Štefánika

Jedinečný koncert vynikajúcich profesionálnych umelcov zo Štátneho komorného orchestra Žilina.

Stretnutie mamičiek

22. mája o 9:00, KC Cooltajner

Pravidelné stretnutia slúžia na vzájomnú podporu, poradenstvo v dojčení, nosení detí, starostlivosť o rodinu. Ideálny priestor na hľadanie nových priateľstiev a spriaznených duší.

Noc literatúry 2019 v Považskej Bystrici

22. mája o 17:30

Čítanie literatúry na netradičných miestach v Považskej Bystrici tento rok už po štvrtýkrát.

Hádzaná: Považská Bystrica – Prešov

22. mája o 18:00, športová hala

Finále play-off sa nám rozbehlo. Považská Bystrica v ňom prehráva 0:1 na zápasy, ale teraz bude hrať doma. Na finále treba prísť v červeno-bielej kombinácii.

Zmätok v hlave

23. mája o 17:00, ZUŠ IWK

Na Základnej umeleckej škole Imra Weinera Kráľa v Ateliéri Milana Sládka sa uskutočné absolventské predstavenie Zmätok v hlave a ukážky Antigony a Sna noci svätojánskej.

Hodiny tanca

23. mája o 17:30, Havana music club

Príďte si vychutnať nádhernú pomalú hudbu kizomby a zmyselne sa pri nej rozpohybovať. Či už v páre, alebo sólo, kizomba poskytuje dostatok priestoru na vlastnú interpretáciu hranej piesne ako aj pohybových prvkov, vďaka ktorým sa budete cítiť na parkete sebaistejšie.

O cenu Dominika Tatarku

24. mája o 13:30, Kultúrny dom Plevník – Drienové

Ide o vyhodnotenie 17. ročníka celoslovenskej literárnej súťaže, ktorej cieľom je motivovať deti, mládež a dospelých vo vzťahu k literatúre, umožniť verejnú prezentáciu a tvorivú konfrontáciu ich tvorby.

Vlad Vakov – Vnútorné príbehy

24. mája o 18:00, MG ART Galéria

Výstava Vlada Vakova s názvom Vnútorné príbehy potrvá v priestoroch galérie na Ulici M. R. Štefánika do 28. júna a je spojená s predajom diel. Vernisáž sa uskutoční v piatok. Galéria býva potom otvorená v utorok až piatok od 11:00 do 16:00.

John Wick: Parabellum

24. mája o 19:00, kino Mier

V tretej časti tejto adrenalínovej akčnej série má super zabijak John Wick (Keanu Reeves) k smrti tak blízko, ako nikdy predtým. Na jeho hlavu bola vypísaná odmena 14 miliónov dolárov, čo zmobilizovalo armádu lovcov odmien. Elitní zabijaci z celého sveta sledujú každý jeho krok a sú pripravení okamžite využiť aj to najmenšie zaváhanie.

Coolkvíz liga – 6. kolo kvízu

24. mája o 19:00, KC Cooltajner

Zostavte tím, ktorý môže mať až osem hráčov. Štartovné na hráča je 1 €, ktoré putuje do banku. Čaká na vás päť súťažných kôl a záverečná rozstrelovka.

Hokejbal: Považská Bystrica – Skalica

25. a 26. mája o 13:00, hokejbalové ihrisko

Hokejbalisti HBK PROTEF Považská Bystrica sú blízko k titulu. Ak v oboch domácich zápasoch počas víkendu vyhrajú, stanú sa majstrami.

Poď na hrad!

25. mája o 14:00, Považský hrad

Príďte si oddýchnuť na Považský hrad. Kde budú ukážky remesiel, palných zbraní a nielen to. Vstup je voľný.

Orlovské hody

25. mája o 15:00, areál MŠ Orlové

Orlovské hody a oslavy Dňa matiek v jednom, to bude sobota v Orlovom. Občerstvenie a bohatý program až do večera. Vystúpia Jadranka, kapela Knut Knottgursen, ĽH Bartošovci, Vaneska Korenačková a budú aj ukážky mestskej polície.

Chrobáčikovia 2: Ďaleko od domova

25. mája o 16:00, kino Mier

Pred príchodom zimy si rodinky rôznych druhov hmyzu musia spraviť zásoby na zimu. Preto keď padne prvá snehová vločka na ich obydlia, vyhlásia pohotovosť a spoločne sa vyberú hľadať zásoby do komory. Musia byť dobre pripravené, nakoľko zima trvá dlho a chrobáčie rodinky potrebujú prežiť toto dlhé zimné obdobie v teple a s plnými bruškami. Animovaný film.

Pokémon Detektív Pikachu

26. mája o 16:00, kino Mier

Obľúbená elektrizujúca príšerka Pikachu pátra spolu s Timom, dvadsaťjedenročným chlapcom, po jeho zmiznutom otcovi, úspešnom detektívovi. Novovzniknutá dvojica je ako stvorená na spoluprácu, keďže Tim je jediným človekom, ktorý rozumie reči svojho pokémonského partnera, zatiaľ čo ostatní počujú len známe „pika – pika“. Animovaný film.

Daddy Cool

26. mája o 19:00, kino Mier

Adriena odkopne jeho manželka, pretože sa vôbec nespráva ako zrelý muž, ale skôr ako tínedžer. Bez zodpovednosti, bez ambícií, bez poriadnej práce, no i napriek tomu vždy v pohode. Keď sa spoznali, zábava bolo to najdôležitejšie. Časom ale všetci okolo dospeli, až na neho. Francúzska komédia.

Farebné impresie

Kino Mier

Považské osvetové stredisko a PX Centrum pozývajú na výstavu obrazov Farebné impresie od autorky Aly Teicherovej, rod. Hudekovej. Výstava potrvá do 30. mája v kine Mier. Pozrieť si ju môžete v pracovných dňoch od 8:00 do 16:00, v stredu až do 18:00.

Oživovanie hradov

Vlastivedné múzeum

Aktuálny trend záchrany hradných zrúcanín na Slovensku je hlavnou témou výstavy Oživovanie hradov v našom múzeu. Zaujmú na nej rôzne pracovné nástroje od čias praveku, nádoby, mince, fragmenty stredovekého staviteľstva, vystavené budú aj ľudské lebky. Pre organizované skupiny je pripravený lektorský výklad a náučná prezentácia o obnove hradných zrúcanín. Výstava potrvá do 30. júna.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Ak voľný čas trávite v kuchyni…

Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM