Filip Chudý Hádzaná

Považskobystričanom sa pohárová trofej vzdialila: FOTO z prvého finále

Hádzanári Považskej Bystrice dosiahli čiastkový úspech už postupom do finále Slovenského pohára, samotná trofej sa im ale vzdialila. Pozápasové hlasy.

Ilustračný obrázok k článku Považskobystričanom sa pohárová trofej vzdialila: FOTO z prvého finále
14
Galéria
Zdroj: TASR

Hádzanári MŠK Považská Bystrica si po roku opäť hrajú vo finále Slovenského pohára. Ich súperom je Tatran Prešov, ktorý získava obe najcennejšie slovenské trofeje nepretržite od roku 2007. Boli to práve naši chlapci, ktorí naposledy nedovolili Prešovčanom zdvihnúť nad hlavu víťaznú trofej, keď sme v roku 2006 získali double. Odvtedy je Prešov na slovenskej scéne dominantný. To sa ukázalo aj v prvom pohárovom finále, keď obhajca trofeje nás porazil na svojej pôde v pomere 34:24, hoci po prvom polčase to bolo ešte nádejných 14:13.

„Bol to pre nás prvý súťažný zápas po zimnej pauze, preto som bol sám zvedavý na našu formu. V prvom polčase to nebolo vôbec zlé, s Prešovom sme držali krok. Lenže po prestávke sme rozchytali súperovho brankára Čuprynu, nepremenili veľa šancí, čo súper potrestal. Vyhral ten úsek 9:2, čo rozhodlo o zápase. Plus do toho prišla červená karta pre Macháča, čiže potom sme to už ťažko mohli zvrátiť,“ povedal tréner MŠK Václav Straka.

Hoci sa veľkom pred finále rozoberali prešovské absencie, keď im nakoniec chýbalo päť hráčov, podobné problémy mali aj Považskobystri­čania, ktorým pre zmenu chýbali štyria hráči. Kým na Cifru, Hároníka a Briatku si ešte musíme počkať, tréner Straka verí, že Kozák by sa mohol vrátiť už vo víkendovom stretnutí v Modre. „Určite sme chceli uhrať taký výsledok pred odvetou, aby bola reálna šanca o pohár zabojovať, a to bez ohľadu na prešovský káder. Prešovu síce chýbali krídla, ale spojkový rad, pivotov a brankárov mali v podstate v plnej sile, pričom rozhodla ich sila na spojkách,“ doplnil Straka.

Ten si uvedomuje, že vybojovať tretí triumf pre MŠK v Slovenskom pohári bude ťažké, ale odvetu, ktorá sa bude hrať v utorok 30. januára o 18:30 u nás neberie na ľahkú váhu. „Následne nás čaká dôležitý domáci zápas so Šaľou, pričom každý ťažký duel s Prešovom nám môže len pomôcť sa dostať do herného tempa. Uvedomujeme si, že rozdiel je už veľký , čo nám nedáva veľké šance pred odvetou, ale chceme odohrať minimálne dobré stretnutie. Určite nedávame hlavy dole,“ doplnil Straka.

Hlasy z tábora súpera

Leon Vučko, pivot Prešova: „Stále nás je v prvom tíme málo, preto sme doplnili zloženie aj o chlapcov z druhého tímu. Vedeli sme ale, že aj tak budeme musieť odtiahnuť celý zápas, lebo ešte sa hrá jeho druhý polčas v Považskej Bystrici. Tam to je vždy ťažké, čo ukázal aj predchádzajúci ligový zápas, hoci sme ho vyhrali. U súpera musíme hrať tak ako dnes, aj keď prvý polčas nebol dobrý v útoku, ale ani v obrane. V tom druhom sme boli viac agresívni, hrali jeden za druhého. Ďakujem chlapcom za bojovnosť a takto musíme hrať aj v Považskej Bystrici.“

Lukáš Urban, spojka Prešova: „V prvom polčase nám nefungovala obrana tak, ako mala. Nepomohli sme ňou brankárovi, ktorý sa nemal na čom chytiť. V druhom polčase mal Igor Čupryna niekoľko dobrých zákrokov, my sme mu pomohli dobrými blokmi. To bol základ úspechu a to rozhodlo, že sme vyhrali o tých 10 gólov. Na to, že to bolo v polčase iba o gól, sme teda s výsledkom spokojní. Náskok je dostatočný na to, aby sme v odvete kontrolovali hru a obhájili víťazstvo v pohári. Napriek tomu očakávam vyrovnaný zápas. Ale my aj do odvety ideme vyhrať.“

1. finále Slovenského pohára 2017/2018

Tatran Prešov – MŠK Považská Bystrica 34:24 (14:13)
Najviac gólov: Butorac 12/1, L. Urban 8/1, Vučko 5 – Chudoba 11/3, Pupík a Vallo po 4,
Rozhodovali: Baďura, Ondogrecula, vylúčenia: 3:4, ČK: Macháč (Považská Bystrica) po 3 vylúčeniach, 7m hody: 4/2 – 3/3, 316 divákov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Finále Slovenského pohára: Zábery zo zápasu Prešov - Považská Bystrica
14
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM