Filip Chudý Hádzaná

Považskobystričanom sa nevyhli problémy: U koho vidí Straka nárast formy? FOTO

Prvýkrát v letnej príprave sa v domácom prostredí predstavili považskobystrickí hádzanári. Ako si počínali a čo ukazuje príprava?

Ilustračný obrázok k článku Považskobystričanom sa nevyhli problémy: U koho vidí Straka nárast formy? FOTO
16
Galéria
Zdroj: MŠK Považská Bystrica

Hádzanári MŠK Považská Bystrica vstúpili do záverečnej fázy letnej prípravy. Doposiaľ za súpermi len cestovali, pričom sa zúčastnili aj dvoch turnajov (2. miesto v Novým Zámkoch a 3. v Jičíne), no vo štvrtok odohrali prvý domáci prípravný zápas s Novými Zámkami, ktorý vyhrali 28:17. Budúci týždeň dvakrát o 19:00 ešte privítajú Frýdek-Místek (utorok) a v generálke Hranice (piatok), pričom prvý súťažný zápas na nich čaká až v druhom kole v Topoľčanoch 8. septembra, keďže zápas úvodného kola v Prešov sa preložil kvôli pohárovým povinnostiam súpera na 12. septembra.

Podľa slov trénera Václava Straku si vo štvrtkovom zápase vyskúšali niektoré herné prvky, aby vedeli, o čo sa môžu v sezóne oprieť. „Pokračovali sme v dobrých fázach z turnaja v Jičíne, chalani sa hádzanou bavili, čo hodnotím pozitívne,“ konštatoval. Horšie to ale vyzerá s krídlami, keďže proti Novým Zámkom nehralo ani jedno klasické krídlo. „ O moc lepšie to ani vyzerať nebude, veľa krídiel totiž nemáme. Ľahšie komplikácie má Andrej Zúbek. Alexander Hladký sa zranil v zápase dorastu, problémy s kolenom by ho mali vyradiť na tri týždne. Ľuboš Cifra mám vypadne na dlhé obdobie, keďže ho čaká operácia kvôli chronickým problémom s pätou a achilovkou. No a Radim Chudoba, ktorý môže na krídle alternovať, ešte nemal sval v takom stave, aby mohol ísť do zápasu,“ opísal Straka. Hrať nemohol ani Martin Biel, ktorý mal menšie problémy s ramenom a stále na maródke je aj Radek Motlík.

„Zranenia patria k športu. No keďže nám kvôli nim absentujú hráči, tak nám chýbajú aj nejaké percentá k spokojnosti s letnou prípravou. Sťažilo nám to prácu aj v prípravných zápasoch. Nie všetko išlo kvôli zdravotnému stavu hráčov tak, ako by som si predstavoval, ale s tým už máme skúsenosti,“ povedal Straka.

Ako ďalej uviedol, výkony hráčov v príprave síce kolíšu, ale forma musí byť až na prvý zápas. „Máme svetlé záblesky, ale aj chyby, no verím, že to všetko načasujeme správne. Ale napríklad Peter Kardoš, keďže máme krídiel málo, sa pomerne dobre chytil šance na pravom krídle a urobil veľký skok oproti minulej sezóne. V posledných zápasoch sa dobre ukazuje aj Ivan Bystrický, verme, že mu to vydrží,“ odpovedal tréner MŠK na otázku, či badať u niektorých hráčov zvýšenú výkonnosť oproti minulosti.

Tréner Nových Zámkov Peter Sporni hodnotil zápas v Považskej Bystrici kladne, hoci ho o 11 gólov prehrali. Ukázal mu totiž, na čom ešte musia pracovať. Tiež sa vyjadril pochvalne na adresu Považskobystri­čanov. „V príprave sme hrali s ŠKP Bratislava, Brnom a maďarskými klubmi, ale podľa mňa Považská Bystrica bol náš najťažší súper v príprave. Má stabilizovaný káder. Ja si dovolím povedať, že bude v novej sezóne v prvej štvorke,“ vyslovil sa Sporni.

Považskobystrickí hádzanári v príprave: Bronz na turnaji v Jičíne
16
Galéria
Zdroj: MŠK Považská Bystrica

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Úspešný návrat Považskobystri­čanov: Pozrite si na VIDEU rozhodujúce okamihy

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM