Filip Chudý Iné športy

Považskobystričanku Kristínu (17) zranenia nezlomili: Teraz žne úspechy, splnila si sen! FOTO

Mladú považskobystrickú skokanku do výšky Kristínu Boškovú tri roky trápili zdravotné komplikácie, ale dostala sa z toho a získava nielen medailové pozície, ale tiež si splnila svoj menší sen.

Ilustračný obrázok k článku Považskobystričanku Kristínu (17) zranenia nezlomili: Teraz žne úspechy, splnila si sen! FOTO
Zdroj: Kristína Bošková

Považskobystrická atletika sa môže pochváliť mladou a úspešnou športovkyňou, ktorú navyše len tak niečo nezlomí. Kristína Bošková začala s kráľovnou športov v piatej triede na ZŠ Školská, no skoku do výšky, čo je jej hlavná disciplína, sa začala venovať až v ôsmej triede. Dnes 17-ročnú skokanku do výšky OA Sparta Považská Bystrica a študentku Obchodnej akadémie v Považskej Bystrici skoro tri roky trápili zdravotné problémy, ale dostala sa z toho.

„Išlo o problémy s kolenom na mojej odrazovej nohe. Bolo tam veľa komplikácií, preto sa to liečilo dlho. Bola som rada, keď som mohla aspoň trochu behať, pretože nohu som nemohla ohýbať ako zdravý človek,“ povedala nám mladá atlétka.

Ťahalo sa s ňou od februára 2013, ale v tomto roku prišla pre ňu krásna odmena. Začiatkom marca na halových majstrovstvách Slovenska (MSR) skočila svoj osobný rekord 163cm a získala striebornú medailu. No to ani zďaleka nebolo všetko. Okrem ďalších pekných výsledkov v klubových farbách úspešne reprezentovala aj Obchodnú akadémiu na školských MSR. „Na obvodnom kole som si vyrovnala osobný rekord 163 cm, no na kraji som už nenaháňala výkon, ale išla som do toho takticky. Po skočených 155 cm som mala ísť na výšku 160 cm, ale odložila som si pokusy na výšku 170 cm, ale tú sa mi bohužiaľ skočiť nepodarilo,“ vyjadrila sa Kristína Bošková.

No aj tak sa kvalifikovala z prvého miesta na celoštátne kolo, kde zopakovala výkon 155 cm, čo stačilo na bronzovú medailu. „Tento úspech beriem ako určitý druh skúsenosti do budúcnosti, pričom to vnímam aj ako psychickú pomoc v tom, aby som sa aj naďalej zlepšovala,“ vyslovila sa Bošková. No ako nám prezradila, trochu sa už vtedy šetrila pred dorasteneckými MSR, ktoré na ňu čakali o tri dni neskôr, keďže to bola pre ňu najväčšia súťaž.

No a darilo sa jej aj na nich, keď vďaka skočeným 159 cm získala v krátkom čase ďalší bronz. A vďaka tomu sa jej dostalo veľkej pocty, pretože tento výsledok znamenal, že mohla reprezentovať Slovensko v medzištátnom stretnutí štyroch krajín v Brne, kde sa zúčastnili reprezentácie Slovenska, Slovinska, Maďarska a domáceho Česka. „Pre mňa to bola premiéra v národnom drese a tým sa mi vlastne splnil taký menší sen,“ povedala naša 17-ročná atlétka, hoci ju zároveň trochu mrzelo, že kvôli zranenému členku nemohla podať lepší výkon.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Výborná správa z hádzanárskej kuchyne: Považskobystričania sa môžu tešiť na veľkú športovú udalosť

Foto: ilustračné

Úspešná skokanka do výšky Kristína Bošková: Pravidelne na stupňoch pre víťazky
5
Galéria
Zdroj: Kristína Bošková
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM