Filip Chudý Iné športy

Považskobystričanka Lucia (29) medzi elitou: Zo žien je dokonca najlepšia! FOTO

Slovensko spoznalo svojho nového atletického kráľa. Do našej elitnej spoločnosti sa predrala aj Lucia Vadlejch. Čo na to naša rodáčka hovorí?

Ilustračný obrázok k článku Považskobystričanka Lucia (29) medzi elitou: Zo žien je dokonca najlepšia! FOTO
3
Galéria
Zdroj: TASR

V Bratislave vo štvrtok vyhlásili výsledky ankety Atlét roka 2017. Najlepším slovenským atlétom sa pre tento rok stal šprintér Ján Volko pred kladivárom Marcelom Lomnickým. Tretie miesto obsadila čerstvo 29-ročná považskobystrická rodáčka Lucia Vadlejch, známa donedávna ešte pod dievčenským menom Slaničková, pod ktorým aj dosahovala všetky tohtoročné výsledky. Členka dubnického Spartaka sa ale pred niekoľkými týždňami vydala za úspešného českého oštepára Jakuba Vadlejcha.

Našej viacbojárke sa darilo počas sezóny pod strechou aj vonku. Na halových majstrovstvách Európy (HME) v Belehrade obsadila 9. miesto v päťboji ziskom 4 409 bodov, čím navyše prekonala 27 rokov starý slovenský rekord Marcely Podrackej. Neskôr prekonala jej bradatý rekord aj v sedemboji, keď na mítingu v Kladne nazbierala 6 103 bodov, čím vylepšila 23-ročný slovenský rekord o 57 bodov. Zverenke Františka Ptáčníka sa darilo aj na ďalších súťažiach, preto právom obsadila medzi slovenskými atlétmi v tomto roku tretie miesto, navyše zo žien bola na tom najlepšie.

„Bolo to pre mňa veľké prekvapenie, že som sa dostala do najlepšej trojky, no veľmi ma to potešilo. Zároveň to vnímam ako veľkú motiváciu do budúceho roka, aby výsledky v ňom boli ešte lepšie. Tento rok bol zatiaľ určite môj najlepší v kariére, hoci aj v roku 2014 sa mi darilo na prekážkach. No tento rok som sa kvalifikovala aj na HME, kde som bola deviata, preto bol ten rok naozaj najlepší,“ povedala Lucia Vadlejch.

Ako ďalej uviedla, výrazných momentov bolo ale počas roka viac, či už v halovej sezóny alebo aj v lete. „Veľmi som si užila HME. Sezónu mi trochu len pokazilo to, že som sa neprebojovala na svetový šampionát, no výkon na pretekoch v Kladne, kde som získala 6 103 bodov ma potešil. Viacboj sa skladá z dvoch dní, pričom sú v ňom disciplíny, kde by to mohlo byť lepšie. No myslím si, že som v danej chvíli predviedla to, na čo som mala,“ konštatovala.

Pre našu viacbojárku je podľa jej vlastných slov príjemné, že keďže skončila v tejto ankete zo žien najvyššie, stala sa vlastne najlepšou slovenskou atlétkou roka, pričom verí, že budúci rok zamieša karty ešte trochu viac. „No budem rada, ak aj ostatné dievčatá sa objavia na špici,“ doplnila s tým, že vrcholom budúcej sezóny bude európsky šampionát v Berlíne, na ktorý by som už mala byť kvalifikovaná. „To bol taký paradox, že výkon 6 103 bodov mi stačil na ME 2018, no istotu MS 2017 nedával. Cieľom v novom roku bude určite zostať aj zdravá. S trénerom plánujeme ísť aj halovú sezónu, no dostať sa medzi 12 najlepších, ktoré pôjdu na svetový šampionát, bude veľmi ťažké,“ dodala.

Výborná reklama pre Považskú: Lucia Vadlejch medzi slovenskou elitou
3
Galéria
Zdroj: TASR

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Olympijský víťaz vyzdvihol Považskú: Prečo sa nášmu tímu ospravedlňoval? FO­TO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM