Filip Chudý Krimi

Považskobystričanka (48) chcela skočiť z Orlovského mosta: Mestskí sa vyznamenali!

V správnom čase na správnom mieste bola hliadka považskobystrickej mestskej polície. Čo prezradili naši muži zákona o dráme zo známeho mosta?

Ilustračný obrázok k článku Považskobystričanka (48) chcela skočiť z Orlovského mosta: Mestskí sa vyznamenali!
Zdroj: Dnes24.sk

Mestskej polícii v Považskej Bystrici sa podarilo zachrániť život 48-ročnej Považskobystri­čanky, čo nám prezradil jej náčelník Juraj Lieskovský. Podľa jeho slov dvaja členovia hliadky mestskej polície prechádzali na služobnom vozidle po Orlovskom moste. Na ňom spozorovali neznámu ženu, ktorá preliezla zábradlie nad riekou Váh, pričom polovicou tela bola už za týmto zábradlím.

„Nakoľko sa hliadka na služobnom vozidle nachádzala na jej úrovni, okamžite zareagovala. Ženu sa mestským policajtom podarilo zachytiť a zo zábradlia strhnúť na chodník,“ povedal Lieskovský.

Ten ďalej prezradil, že žena potom s plačom uviedla hliadkujúcim mestským policajtom, že už ďalej nechce žiť a chce skočiť z mosta do vody. Tí sa ju snažili upokojiť a prostredníctvom stálej služby mestskej polície bola privolaná rýchla zdravotná pomoc. „Následne chcela žena odstrčiť hliadku, vytrhnúť sa z jej rúk a dokončiť svoj čin, pričom stále kričala ,nechajte ma, ja chcem skočiť z mosta, ja chcem zomrieťʼ. Keďže žena chcela spáchať takýto čin, bola spacifikovaná a mestská polícia ju pomohla eskortovať rýchlej zdravotnej pomoci na psychiatrické oddelenie Nemocnice s poliklinikou Považská Bystrica,“ uviedol náčelník.

Mestská polícia o tom informovala aj rodinných príslušníkov ženy, ktorí hliadke mestskej polície za jej čin vykonaný 3. februára o 20:20 poďakovali. „Stávajú sa takéto prípady. Veľakrát nám oznamujú ľudia rôzne skutočnosti, že niekto chce spáchať samovraždu, resp. si ublížiť. No toto bolo úplne niečo iné, pričom bolo veľkým šťastím, že akurát išla hliadka okolo. Je podstatné, že sa podarilo zachrániť ľudský život, veď je aj našou prácou ochraňovať život, zdravie a majetok našich občanov,“ doplnil Lieskovský.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM