Filip Chudý Hádzaná

Považskobystričania získali značnú posilu: Do tímu prišiel vytúžený ľavák

Počas letnej prestávky sa hádzanárskemu MŠK podarilo získať veľkú posilu, ktorá by mala vyriešiť naše problémy na pravej strane.

Ilustračný obrázok k článku Považskobystričania získali značnú posilu: Do tímu prišiel vytúžený ľavák
Zdroj: Barbora Talačová

Vedenie hádzanárskeho klubu MŠK Považská Bystrica od začiatku letnej prípravy deklarovalo, že do kádra na novú sezónu ešte hľadá ľavorukú náhradu za Radima Chudobu, pričom už ju našlo. Novou posilou nášho klubu sa stal 28-ročný pravý krídelník Liubomyr Ivanytsia. Tento ukrajinský ľavák doteraz pôsobil v Topoľčanoch. „Zmluva znie na jeden rok, pričom ak budú obe strany spokojné, spolupráca sa môže predĺžiť. Týmto príchodom by mal byť káder uzavretý,“ povedal Ľuboš Cifra, člen manažérskeho klubového tandemu s Petrom Valášekom.

„Pre Považskú Bystricu som sa rozhodol preto, lebo chcem hrať aj v pohárovej Európe, tiež poznám trénera Václava Straku, ktorý ma už viedol v Topoľčanoch. Je tu navyše dobrý tím, pričom sám som už potreboval zmenu. Budem sa snažiť, aby som bol platný hráč,“ vyjadril sa Ivanytsia.

Ten je typologicky trochu iný hráč ako Chudoba, ktorý nastupoval aj na spojke, kým naša nová ukrajinská posila, ktorá koketovala aj s reprezentáciou našich východných susedov, je skôr klasické krídlo. „Všetko sa to zbehlo rýchlo, Liubovi nevyšiel angažmán v Nemecku, pričom my aj on sme privítali, že príde k nám. Vedenie klubu urobilo dobrú prácu, keďže sa podarili aj veci mimo hádzanej, ktoré ho k nám pritiahli,“ konštatoval tréner MŠK Václav Straka.

„Ja som šťastný, že budeme mať na pravej strane ľaváka. Už som ho trénoval, čiže viem, že ide o kvalitného a poctivého hráča. Je síce iný typ ako Chudoba, ale je to bojovník a tímový hráč, ktorý nám určite pomôže,“ dodal považskobystrický tréner. Ivanytsia je tak druhý ľavák v našom tíme pre novú sezónu, keďže je v ňom aj na spojke hrajúci mladý odchovanec Marián Maliar. Ten v úvodných prípravných dueloch mal dobré momenty, z mladíkov v nich zaujal zatiaľ zrejme najviac, hoci tiež urobil viacero chýb, ktoré musí do začiatku sezóny odstrániť.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM